PREMIJERŠIP

Mančester siti riješio utakmicu za 25 minuta, "petarda" Arsenala

Arsenal je slavio s čak 0:5 u gostima kod Norviča

Sterling je danas bio dvostruki strijelac. AFP

M. K.

26.12.2021

Odličnu utakmicu i derbi današnjeg programa odigrali su Mančester siti i Lester u okviru vanrednog 19. kola Premijeršipa.

Postignuto je čak devet golova, a pobjedu je na kraju odnio Siti rezultatom 6:3, a utakmica je bila riješena već nakon prvog dijela jer su "Građani" vodili čak 4:0 nakon 25 minute igre!

Pogađali su redom za domaće Kevin De Brujne (Bruyne), Rijad Mahrez (Ryad), Ilkaj Gundogan (Ilkay) i Rahim Sterling (Raahim) u razdoblju od 5. do 25. minute, da bi gosti smanjili na 4:3 golovima Džejmsa Medisona (James Maddison), Ademole Lukmana (Lookman) i Iheanača (Kelechi Iheanacho) u periodu od 55. do 66. minute.

Međutim nije se Siti zaustavio, pa je u nastavku još dva puta zatresao mrežu gostiju, u 69. i 87. minuti, kada su precizni bili Ajmerik Laporte (Aymeric Laporte) i ponovo Sterling.

Ubjedljivu pobjedu upisao je Arsenal rezultatom 0:5 u gostima kod Norviča, kao i Totenhem protiv Kristal Palasa gdje je bilo 3:0 za domaće.

Rezultati danas odigranih mečeva: Mančester siti - Lester 6:3, Norvič - Arsenal 0:5, Totenhem - Kristal Palas 3:0, Vest hem - Sautempton 2:3.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.