EKIPA BEZ NJEGA NIJE ISTA

Milan priprema novi ugovor za legendarnog Ibru, ali...

Italijani navode da će Milan produžiti Ibrahimovićev ugovor, ali i početi ga drugačije tretirati odnosno smanjiti mu platu

Ibrahimović je u Milanu postao fudbalska ikona. AFP

M. K.

26.12.2021

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović je u nedavno završenoj polusezoni Serije A nastupio u 11 od mogućih 19 utakmica, a u njih je ugradio  sedam golova i dvije asistencije.

Iako će se uskoro primaći svom 41. rođendanu, u Milanu ne žele da se odreknu Ibre koji je s obzirom na minutažu, povrede i godine, dao jako mnogo ekipi, a njegovo prisustvo je vrlo bitno za atmosferu unutar tima.

Ipak, isto tako su u Milanu svjesni da Ibrahimović ne može pružati maksimum kakav je mogao nekad i da su često povrede sastavni dio svake njegove sezone u posljednjih nekoliko godina, pa su odlučili da promjene neke tačke u ugovoru, piše La Gazzetta dello Sport, čije pisanje su prenijeli mnogi sportski mediji.

Italijani navode da će Milan produžiti Ibrahimovićev ugovor, ali i početi ga drugačije tretirati odnosno smanjiti mu platu, te ga češće slati na klupu kako bi ga održali što svježijim. Kako će Ibra reagovati na smanjenje plate ostaje da se vidi, ali ono što je sigurno je to on ima želju da ostane u Milanu i tu okonča svoju karijeru.

Ibrahimović je ove sezone nastupio u 15 utakmica za Milan (11 u Seriji A, četiri u Ligi prvaka), tokom kojih je zabio sedam golova i dodao dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.