LISABON

Andrea Pirlo preuzima Benfiku

Kontakt između Rui Koste i Pirla, kako navode mediji, već postoji, a ta su dvojica nekadašnjih nogometaša zajedno igrali u Milanu gdje su osvojili i Ligu prvaka

Andrea Pirlo. Arhiva

FENA

29.12.2021

Svađu s igračima, ali između ostaloga i poraz u domaćem Kupu od Porta (0:3), dosadašnji trener Benfike Žorž Žezus (Jorge) platio je odlaskom iz lisabonskog kluba. Iskusni 67-godišnji strateg tako je drugi put u trenerskoj karijeri napustio Benfiku koju je ostavio na trećem mjestu (četiri boda manje od Porta i Sportinga), ali i u osmini finala Lige prvaka (dvije utakmice protiv Ajaksa).

Rui Kosta (Costa), predsjednik Benfike i nekada legendarni portugalski reprezentativac, privremeno je na trenersko mjesto postavio Nelsona Verisima (Verissim), dosadašnjeg pomoćnika, koji će imati vruću premijeru na toj dužnosti, a to je ligaško gostovanje kod Porta 30. decembra. No, istovremeno Benfica traži i dugoročnije rješenje, a po navodima nekih portugalskih i italijanskih medija jedan od glavnih kandidata, barem u ovom trenutku, je 42-godišnji Andrea Pirlo, donedavni odlični italijanski reprezentativac.

Od nogometa se Pirlo oprostio 2017. godine, a kao trener je radio jedino u Juventusu (kada mu je pomoćni trener bio Igor Tudor).

Kontakt između Rui Koste i Pirla, kako navode mediji, već postoji, a ta su dvojica nekadašnjih nogometaša zajedno igrali u Milanu gdje su osvojili i Ligu prvaka. Inače, Pirlo je gotovo kompletnu igračku i trenersku karijeru proveo u Italiji. Tek na kraju karijere je igrao za Njujork siti (2015. - 2017.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.