PREMIJER LIGA

Gvardiola nakon pobjede nad Brentfordom: Odigrali smo savršenu utakmicu

Pogledajte samo rezultate koje je Brentford ostvario ove sezone... Oni su sjajni, tačno znaju šta rade i zato sam ponosan zbog pobjede

Pepe Gvardiola. Arhiva

G. Š.

30.12.2021

Fil Foden (Phil) skrojio je pobjedu Mančester sitija na gostovanju u Londonu kod Brentforda (0:1) na kojem će mnogi slomiti zube. Pobjeda je izvojevana teškom mukom, ali ako pitate stratega Sitija Pepa Gvardiolu (Guardiola) ništa manje nije slatka od onih golijeada protiv Lidsa i Lestera.


Brentford je sjajan

- Pogledajte samo rezultate koje je Brentford ostvario ove sezone... Oni su sjajni, tačno znaju šta rade i zato sam ponosan zbog pobjede. Mislim da smo odigrali savršenu utakmicu. Ovo je najbolja partija koju smo mogli da pružimo. U drugom poluvremenu bili smo mnogo bolji i igrali smo na jedini način na koji smo mogli. Bilo je jako tesno u Londonu”, rekao je Pep Gvardiola.

I dok pljušte pohvale na račun Sitija i Gvardiole zbog još jedne, desete pobjede "Građana", španski stručnjak svjestan je da ništa nije gotovo. Daleko od toga. Bodovna prednost je postala opipljiva, ali nije tolika da garantuje titulu. Posebno ne u ovoj fazi sezone.

- U opticaju su još 54 boda. Prije tri dana smo vodili 4:0 protiv Lestera poslije 25 minuta igre, a oni su se vratili i stigli do 4:3. Ništa nije gotovo... Hvala vam na lijepim riječima, jer pobjeđujemo, ali mi još nismo šampioni. Niko u decembru ne postaje šampion, ima još mnogo da se igra. A, Čelzi i Liverpul su i više nego izuzetni, naglasio je strateg Mančester sitija i dodao:

Novi derbi u Londonu

- Čelzi je šampion Evrope, a Liverpul naš veliki rival posljednjih godina. Razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici, a to je ona sa Arsenalom. Moramo se što prije oporaviti, jer nas očekuje derbi meč. Nažalost, već 1. januara ćemo ponovo igrati u Londonu - zaključio je Gvardiola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.