SLUČAJ FSBPK

Zašto još nije provedena odluka Vrhovnog suda FBiH o fudbalskim izborima u Goraždu

Odluke Vrhovnog suda FBiH se ne komentarišu, nego porovode, što nije u slučaj u „slučaju Fudbalski savez BPK“

Hoće li lopta u Goraždu konačno izaći iz "blata"?. FK Goražde

Piše: G. Š.

30.12.2021

Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde podiglo je optužnicu protiv kantonalne ministrice prvade Nataše Danojlović zbog neprovođenja odluka Vrhovnog suda Federacije BiH vezane za „slučaj fudbalski izbori u Fudbalskom savezu BPK“.

U presudi, podsjetimo, o kojoj je Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK obaviješteno 23. jula 2021. godine Vrhovni sud FBiH poništio je "privremeno rješenje" od 23. januara 2017. o upisu promjena u Registar udruženja Fudbalskog saveza BPK i ukinuo presudu Kantonalnog suda u Goraždu koja je to "privremeno rješenje" proglasila legalnim 5. juna 2017. godine. U pitanju je skandalozna Izborna Skupština FSBPK održana 21. septembra 2016. godine, na kojoj su izabrani novi dužnosnici FSBPK na mandat od četiri godine, ali i kandidati na fudbalskim izborima za federalni i državni savez održanim iste godine...

Pojedini političari, navodno, vrše pritisak na članove Općinskog suda u Goraždu da se ne potvrdi optužnica, ali viši organi - kako fudbalski, tako i državni te pravosudni, pomno prate razvoj situacije.

Ipak, odluke Vrhovnog suda FBiH se ne komentarišu, nego porovode, što nije u slučaj u „slučaju Fudbalski savez BPK“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.