ENGLESKA

Rangnik: Idemo korak po korak, napredujemo

Junajted od dolaska njemačkog stručnjaka nije izgubio nijedan meč

Rangnik: Posebne pohvale Sanču i Grinvudu. AFP

A. V.

31.12.2021

Mančester junajted sinoć je u okviru 20. kola savladao Barnli s 3:1 i godinu završio na šestom mjestu premijerligaške tabele.

U posljednjih šest premijerligaških mečeva osvojili su 14 bodova (četiri pobjede i dva remija) što je čak deset bodova više nego što su "Crveni đavoli" uzeli u poslednjih šest utakmica pod vodstvom Olea Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer - pobjeda, remi i četiri poraza).

Od smjene Norvežanina, Junajted nije izgubio na osam mečeva, a zasluge svakako idu i privremenom treneru Ralfu Rangniku(Rangnick).

- Da, ovo je bio osmi meč bez poraza. Idemo korak po korak. Napredujemo - kazao je nejmački stručnjak i prokomentirao pobjedu nad Barnlijem od 3:1.

- Kao što se i očekivalo, bila je to veoma zahtjevna utakmica protiv tima koji igra na snagu. Bilo je važno da večeras podignemo nivo energije i to smo pokazali. Mislim da je kompletan tim bio mnogo bolji. Posebno sam zadovoljan kako su se pokazali naši krilni igrači. Džejdon Sančo (Jaydon Sancho) se dobro snašao, kao i Mejson Grinvud (Mason Greenwood). Edinson Kavani (Cavani)) i Kristijano Ronaldo (Cristiano) bili su na visini - rekao je Rangnik.

Pitanje za Nijemca bilo je da li planira pojačanja u januarskom prijelaznom roku.

- U fokusu su mi sadašnji igrači, imamo dovoljno igrača u timu. Transferi u zimskom prijelaznom roku imaju smisla samo ako podižu kvalitet. Do sada nismo pričali o tome - dodao je.

U narednom kolu 3. januara Mančester Junajted dočekuje Vulverhempton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.