FUDBALSKA PIJACA

Real Madrid kreće u kupovinu: Mogu li Barcelona i Siti pokvariti paklen plan

Uspije li Real doista u svojoj ekipi spojiti takva dva moćna igrača kao što su Mbape i Haland, bila bi to snažna poruka konkurentima. Kako Barceloni, tako i ostalim velikim evropskim klubovima

Mbape je glavna meta Real Madrida, ali Perez će pokušati pokvariti planove svog najvećeg rivala Barcelone. AFP

G. Š. / ESPN

1.1.2022

U Real Madridu imaju ozbiljne planove za 2022. godinu. "Kraljevski klub" trenutno igra odlično te je na putu prema osvajanju novog naslova prvaka Španije, ali predsjednik Florentino Perez razmišlja i o budućnosti.

Na meti dva kapitalca

A ona bi za Madriđane trebala biti svijetla uspiju li u djelo sprovesti svoj naum u ljetnom prijelaznom roku, kad će 'ciljati' dva kapitalca, vjerojatne nasljednike Lionela Mesija (Messi) i Kristijana Ronalda (Cristian) na svjetskoj nogometnoj sceni.

Jedan od njih je,naravno, Kilijan Mbape (Kylian Mbappe). Mladi je francuski napadač dugogodišnja Realova želja, a ni on ne skriva simpatije prema "Kraljevskome klubu". Ugovor s PSG-om istječe mu na kraju sezone te se njegov dolazak na Santiago Bernabe praktički već smatra riješenim.

Mbape je glavna meta, ali Perez će pokušati pokvariti planove svog najvećeg rivala Barcelone. Đoan Laporta (Joan) želio bi na ljeto na Kamp Nou dovesti mladog norveškog napadača Erlinga Halanda (Haaland), koji bi trebao biti dostupan uz otkupnu klauzulu od oko 75 miliona eura.

Zna se da Barcelona financijski ne stoji baš najbolje, i tu Perez vidi svoju priliku, ističe američki ESPN.


Snažna poruka konkurentima

I dok je Mbape već sad dosta blizu prijelaza u Real, s Halandom stvari ipak stoje malo drugačije. Za očekivati je da će se u utrku uključiti i drugi klubovi, prije svih Mančester siti.

Uspije li Real doista u svojoj ekipi spojiti takva dva moćna igrača kao što su Mbape i Haland, bila bi to snažna poruka konkurentima. Kako Barceloni, tako i ostalim velikim evropskim klubovima. Jasno, nešto će se u cijeloj priči pitati i Halandovog agenta Mina Raiolu, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.