TRANSFERMARKT

Vodeći trio dolazi iz Premijeršipa: Ovo su fudbaleri koji su odigrali najviše utakmica u 2021. godini

Najviše mečeva u nogama u protekloj godini imao je reprezentativac Portugala i fudbaler Mančester junajteda Bruno Fernandeš, njih 73

E. Ćosić

Bruno Fernandeš i Kristijano Ronaldo

Foto: twitter


Specijalizirani fudbalski portal "Transfermarkt" objavio je listu sa imenima deset igrača koji su nastupili na najviše utakmica u ligama petice u 2021. godini koja je iza nas.

Zanimljivo, vodeći trio dolazi iz engleskog Premijeršipa. Najviše mečeva u nogama u protekloj godini imao je reprezentativac Portugala i fudbaler Mančester junajteda Bruno Fernandeš (Fernandes), njih 73. Iza njege slijedi kapiten Lestera Kasper Šmajhel (Schmeichel) sa utakmicom manje, te Bruno Diaš (Dias), Fernandešov reprezentativni kolega i član gradskog rivala Mančester sitija koji je odigrao 71 utakmicu. 

Po 70 mečeva prošle godine odigrali su Makedonac i fudbaler Napolija, Eljif Elmas i Čelzijev Mejson Maunt (Mason Mount). Dalje slijede Antaon Grizman (Antoine Griezmann), Đovani Di Lorenco (Giovanni Di Lorenzo), Leroj Sane (Leroy) i Serhio Buskec (Sergio Busquets) sa po 69, a "top 10" je zatvorio Frenki De Jong (Frenkie De Jong) koji je u protekloj godini za Barcelonu i reprezentaciju Nizozemske odigrao ukupno 68 utakmica.

  • Bruno Fernandeš predvodi listu

    Bruno Fernandeš predvodi listu

    Foto: transfermarkt


NA VRH

Podijeli članak na