STIGAO ODGOVOR IZ MILANA

Navijači Intera poslali jasnu poruku Lukakuu

Nije bitan onaj koji bježi zbog kiše, nego onaj koji ostaje dok bjesni oluja. Čao, Romelu

Romelu Lukaku. Arhiva

G. Š. / Sky Sport Italia

3.1.2022

Belgijski napadač Romelu Lukaku (28) ljetos je iznenadio navijače Intera odlaskom u Čelzi. Prethodno je izjavljivao da uživao u Milanu, da se preporodio... a interove Ultrase često je hvalio.


Vratio se u plavi dio Londona sedam godina nakon što je napustio taj klub. Tada je otišao za 35 miliona eura, a sada je došao za 115 miliona eura, kao najskuplji igrač u historiji Čelzija. Aktuelni prvak Evrope toliko ga je platio jer se Lukaku u dvije prethodne sezone preporodio u Interu.

Nakon neuspjeha u Mančester junajtedu u dvije sezone na Meaci postigao je 64 gola, uz 16 asistencija, te bio najzaslužniji za osvajanje Skudeta. Usprkos tome idili između njega i navijača, čim mu se javio Čelzi otišao je nazad u Englesku, zbog čega su "poludjeli" navijači Intera. Međutim, samo četiri mjeseca kasnije Lukaku je javno kritikovao svog trenera, te je izostavljen iz tima za prethodni derbi protiv Liverpula.

Također, javno je priznao da nije htio doći u taj klub, nego “neki od tri najveća kluba – Real, Barcelonu ili Bajern", kao i da bi volio kada bi mu dali drugu šansu u Interu. Lukaku je tako razbjesnio navijače Čelzija...

- Inter je klub mog života, a Milano mi je najdraži grad, tamo mi je bilo najljepše. Interovi navijači su najbolji. Da je klub ljetos prihvatio moje uslove mi sada ne bi pričali u Londonu, nego u Milanu, izjavio je Lukaku za "Sky Sport Italia".

Odgovor navijača Intera


U pokušaju da se dodvori navijačima kluba koje je nedavno razbjesnio, Lukaku je i na Facebooku promijenio informaciju o klubu za koji igra u Inter. No, navijači Intera su mu na to odgovorili porukom koja je postala viralna. Na velikom transparentu kojeg su izvjesili pred sjedištem Intera napisali su:

- Nije bitan onaj koji bježi zbog kiše, nego onaj koji ostaje dok bjesni oluja. Čao, Romelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.