BH. REPREZENTATIVAC

Pjanić savjetuje Moratu i De Ligta: Ja bih razmislio dva puta

Juventusov dvojac se povezuje sa odlaskom iz kluba

Pjanić i Morata: Bivši saigrači. Twitter

I. Ć. / Fena

4.1.2022

Bivši fudbaler Juventusa Miralem Pjanić smatra da Alvaro Morata i Matijs de Ligt (Matthijs) trebaju još jednom razmisliti prije nego napuste redove Juventusa, ali se slaže da je "nekada igračima potrebna nova motivacija".

Pjanić se nije proslavio

Pjanić je u ljeto 2020. napustio Juventus i prešao u Barcelonu u zamjenu za Artura (Arthur). No, nije dobio dovoljno prilike za igru pod vodstvom Ronalda Kumana (Koeman) te je prešao u Bešiktaš prošlog ljeta.

Njegovi bivši suigrači Morata i De Ligt mogli bi krenuti njegovim stopama i preći u redove Barcelone. Morata je u pregovorima s katalonskim klubom i mogao bi napustiti Juventus već u januaru. 

De Ligt je već duže na meti čelnika Barcelone i njegov agent Mino Raiola nedavno je izjavio da bi Nizozemac mogao napustiti Alijanc stadion na kraju sezone, prenosi Football Italia.

Obojica na meti Barcelone

Njegovi bivši suigrači Morata i De Ligt mogli bi krenuti njegovim stopama i preći u redove Barcelone. Morata je u pregovorima s katalonskim klubom i mogao bi napustiti Juventus već u januaru. De Ligt je već duže na meti čelnika Barcelone i njegov agent Mino Raiola nedavno je izjavio da bi Nizozemac mogao napustiti Alijanc stadion na kraju sezone, prenosi Football Italia.


- Morata je imao nevjerovatnu karijeru. Igrao je za velike klubove poput Čelzija, Atletika i Juventusa. Nekada igračima treba motivacija, ali bih razmislio dva puta prije nego napustim klub u kojem mi je dobro - rekao je bh. reprezentativac.

- Morata zna šta da radi, Barcelona je imenovala Ćavija (Xavi), trenera koji poznaje dobro klub. Ne znam detalje, ali sam uvijek slušao da je Morata sretan u Juventusu i čak i ako te traži Barcelona uvijek trebaš misliti na to. De Ligt je donio dobru odluku dolaskom u Juventus gdje radi sa Leonardom Bonućijem (Bonucci) i Đorđom Kjelinijem (Giorgio Chiellini), sretan je u Juventusu i kada je to tako onda ne treba ići - naglasio je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.