LIGA KUP

Liverpul zatražio odgodu utakmice sa Arsenalom

Veliki broj pozitivnih i sumnjivih testova na koronavirus

Liverpul: Manjak igrača na raspolaganju. Twitter

I. Ćosić

4.1.2022

Liverpul je tokom večeri potvrdio da je zatražio odlaganje prvog meča polufinala Liga kupa protiv Arsenala zbog velikog broja pozitivnih na koronavirus, kao i sumnjivih testova. 

Ljudi iz kluba su dali zvanično saopštenje za odlaganje meča, a trening za ovaj meč je već odgođen. 











Klub s Enfilda je u nedjelju igrao premijerligaški meč sa Čelsijem sa ukupno devet odsutnih igrača, uključujući tu i povređene fudbalere i suspendovanog Endija Robertsona (Andy).

Na klupi nije bilo ni Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) koji je nekoliko dana ranije dobio pozitivan test na koronavirus.


Pojavili se sumnjivi testovi na koronavirus

Sumnjive testove na koronavirus tog dana dobili su Alison (Alisson), Roberto Firmino i Džoel Matip (Joel), povređeni su Harvi Eliot (Harvey Elliott), Takumi Minamino, Divok Origi (Divock) i Tijago Alkantara (Thiago Alcantara), a suspendovan je Endi Robertson.

Od tada su klub zbog reprezentativnih obaveza napustili Sadio Mane, Mohamed Salah i Nabi Keita (Naby), a očigledno su stigli i novi pozitivni ili sumnjivi testovi što otežava pripreme za meč koji je bio zakazan za četvrtak, 6. januar.

Klub s Enfilda od EFL-a traži što brži odgovor

Liverpul je zatražio od EFL što brži odgovor na zahtjev o odlaganju kako bi i navijači koji su željeli da putuju u London mogli da imaju odgovarajuće informacije o utakmici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.