LIGA KUP

Problemi za Liverpul se nastavljaju: Zatvoren i trening-centar

U klubu su se počeli gomilati novi pozitivni slučajevi

Veliki broj izostanaka pred okršaj s Arsenalom. AFP

I. Ćosić

5.1.2022

Liverpul se nalazi u velikim problemima, kako zbog povreda, tako i zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus, ali sada i odlaska pojedinih zvijezda na afrički kup. 



Golman Alison (Alisson), Roberto Firmino i Đoel Matip (Joel), te menadžer Jirgen Klop (Jurgen Klopp) i tri člana iz njegovog rostera propustili su nedjeljni remi s Čelzijem zbog pozitivnih testova na koronavirus. Tada je klub s Enfilda bio bez čak devet igrača.



Salah, Mane i Keita otputovali na Afrički kup

Od tada su Mohamed Salah, Sadio Mane i Nabi Keita (Naby) otputovali na Afričpki kup nacija, a u klubu su se počeli gomilati novi pozitivni slučajevi. Zato je Liverpul još u utorak zatražio odgodu polufinalne utakmice "Carabao kupa", koju protiv Arsenala treba igrati u četvrtak, te otkazao i trening.

Kada je pod covidom pao i Kloppov pomoćnik Pepijn Lijnders, otkazana je današnja press-konferencija te zatvoren klupski trening-centar.


Klub s Enfilda još nije dobio odgovor

Još se čeka odgovor saveza na Liverpulov zahtjev, a problem je u izuzetno ograničenom broju termina u koje bi se utakmica mogla prebaciti, s obzirom na to da je finale na rasporedu 27. februara.

Da bi se utakmica odgodila, Liverpul mora dokazati da nema barem 14 igrača (11 startera i tri zamjene) s pravom nastupa u "Carabao kupu".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.