SUPERLIGA TURSKE

Višća obavio ljekarski pregled po dolasku u Trabzonspor

Višća se jučer oprostio od dosadašnjeg kluba Basaksehira i istakao je da je veoma sretan zbog transfera u Trabzonspor

Višća: Sretan zbog dolaska u Trabzonspor. Anadolu Agency

I. Ć. / AA

6.1.2022

Bosanskohercegovački fudbaler Edin Višća stigao je u novi klub Trabzonspor i podvrgnut je ljekarskim pregledima uoči konačnog pridruživanju novim saigračima, javlja Anadolu Agency (AA).


Navijači Trabzonspora ispratili Višćin dolazak

Dosadašnji fudbaler turskog Bašakšehira Višća je danas stigao u Trabzon, gdje su ga ispred aerodroma dočekale stotine navijača njegovog novog kluba Trabzonspora.



Rukovodstvo Trabzonspora saopćilo je da je 31-godišnji Višća podvrgnut neophodnim ljekarskim kontrolama.

- Naš fudbaler, koji je bio podvrgnut eho i drugim testovima, kao i pregledima iz oblasti kardiologije, bolesti grudnog koša, opšte hirurgije, ortopedije i interne medicine - navodi se u saopćenju.

Bivši bh. reprezentativac istakao zadovoljstvo zbog transfera

Višća se jučer oprostio od dosadašnjeg kluba Basaksehira i istakao je da je veoma sretan zbog transfera u Trabzonspor i da s tom ekipom želi osvojiti prvenstvo Turske i igrati u UEFA Ligi prvaka.

Višća je tokom karijere igrao još za Budućnost iz Banovića i Željezničar iz Sarajeva. U Bašakšehir je prešao 2011. godine iz Željezničara. U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je 55 nastupa i postigao deset golova.

Tim s Grbavice će zaraditi oko 80 hiljada eura za Višćin transfer. 

Trabzonspor je trenutni lider turskog prvenstva, sa najvećim izgledima za osvajanje titule prvaka, a drugi dio sezona Super lige Turske počinje sutra utakmicom sa Yeni Malatyasporom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.