FK SARAJEVO

Ismir Mirvić završio prvi posao: Zimski prijelazni rok bit će pun uzbuđenja

Presretan sam zbog povratka u voljeni klub, rekao je Suljić

Suljić i Mirvić: Potpisana saradnja. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

7.1.2022

Asmir Suljić potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

- Presretan sam zbog povratka u voljeni klub. Mislim da je ovo pravi korak u mojoj karijeri i jedva čekam ponovo istrčati na teren našeg Koševa. Nadam se da ćemo u ovom narednom periodu ostvariti dobre rezultate i učiniti naše navijače ponosnim, istakao je Asmir Suljić.

Povodom ovog transfera ni predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić nije krio veliko zadovoljstvo, posebno jer mu je to prvi ugovor koji je on sklopio sa nekim od igrača FK Sarajevo.

- Asmir se vratio kući, kao pravi simbol Sarajeva i dodatna snaga na putu kojim želimo povesti naš Klub. Sretan sam da je baš on prvo pojačanje u novoj eri u kojoj idemo praviti velike iskorake, kod kuće i u Evropi. Idemo graditi veliko Sarajevo - poručio je Mirvić i istakao da će u zimskom prijelaznom roku biti pun uzbuđenja.

Tridesetogodišnji Suljić dobro je poznato lice svim navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo, jer je za Bordo tim upisao 94 nastupa, na kojima je postigao 15 pogodaka, uz asistencija. Pored Sarajeva, igrao je još i za Zaglebie Lubin, Maccabi Petah Tikva, Diosgyori, Ljubljansku Olimpiju, Ujpest i MOL Fehervar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.