SERIJE A

Nestvaran meč u Rimu: Sedam golova, crveni i promašeni penal

Juventus je peti sa 38 bodova, a Roma pada na osmo mjesto sa šest bodova zaostatka za večerašnjim rivalom

Roma dopustila Juventusu puni plijen. AFP

I. Ćosić

9.1.2022

U okviru 21. kola Serije A na Olimpiku Roma i Juventus su pružili nezaboravan meč. Na utakmici je palo sedam golova, crveni karton i promašeni penal, a "Stara dama" je priredila spektakularan preokret. 

Sve je izgledalo da će Roma doći do pobjede, kada je vodila 3:1 od 53. minute. Vučicu je u vodstvo odveo Abraham u 11. minuti, a poravnao je Paulo Dibala (Dybala) sedam minuta poslije. 

U nastavku, za ekipu Žozea Mourinja (Jose Mourinho) pogađali su  Henrik Mikitarijan (Henrikh Mkhitaryan) u 48. i Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) u 53. minuti. 

Nakon toga uslijedio je veliki povratak izabranika Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri), koji za sedam minuta preko Manuela Lokatelija (Locatelli), Dejana Kuluševskog i De Šilja (De Sciglio) postiže tri gola i dolazi do vodstva od 3:4, što će se ispostaviti i konačnim rezultatom.

Roma je imala priliku da se vrati u meč nakon što je De Ligt u 83. minuti skrivio jedanaesterac i pritom zaradio isključenje zbog drugog žutog. Ipak, tragičar Vučice ispast će Pelegrini, čiji je šut odbranio Vojčeh Ščešni (Wojciech Szczesny), a potom je fudbaler Rome propustio da odbijenac pospremi u mrežu.

Juventus je peti sa 38 bodova, a Roma pada na osmo mjesto sa šest bodova zaostatka za večerašnjim rivalom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.