AFRIČKI KUP NACIJA

Mane u finišu susreta iskoristio penal za pobjedu Senegala

Na kraju je Zimbabve sam sebi presudio jer je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Kelvin Madzongve

I. Ćosić

Sadio Mane junak Senegala

Foto: AFP


U prvom kolu Afričkog kupa nacija u okviru grupe B Senegal je savladao reprezentaciju Zimbabvea minimalnim rezultatom 1:0. Junak svoje reprezentacije bio je sjajni Sadio Mane. 

Meč je bio sadržajan, a u prvom dijelu prvog poluvremena Senegal je propustio tri odlične šanse. Buna Sar (Bouna Sarr) je već u prvom minutu šutirao pored gola, a slično je promašio i Keita Balde desetak minuta poslije. 

Igrač Liverpula Sadio Mane je imao prvi ozbiljan šut u okviru gola u 25. minutu susreta, kada je njegov udarac uspješno odbranio Petros Mhari. 

Imao je Zimbambve dobre prilike. Musona je probao iz slobodnog udarca, a Išmaed Vadi (Ishmael Wadi) je u 37. minutu šutirao ali je na gol liniji reagovao igrač Senegala.

Senegalci su i u nastavku utakmice imali dobre šanse za gol, ali šutevi su uglavnom zavržavale šutevima pored gola, a imao je dosta posla i pomenuti golman Zimbabvea Petros Mhari.

Na kraju je Zimbabve sam sebi presudio jer je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Kelvin Madzongve (Madzongwe). Sudija Mario Eskobar (Escobar) je odmah pokazao na bijelu tačku, provjerio je svoju odluku i VAR sistemom, a siguran izvođač penala je bio Sadio Mane.

Više o temi Senegal

Više o:

Senegal Sadio Mane
NA VRH

Podijeli članak na