FK BORAC BANJA LUKA

Ivković: Nećemo dozvoliti da bilo ko bude iznad kluba

Tomislav je zadužen za sva sportska pitanja kako za prvu ekipu tako i za našu omladinsku školu, gdje želimo da napravimo dodatni iskorak za što bolji razvoj našeg kluba, precizirao je Bogoljub Zeljković

Miljanović, Ivković i Zeljković. FK Borac Banja Luka

Piše: G. Š.

13.1.2022

Fudbaleri banjalučkog Borca su u ponedjeljak „upalili motore“. Treneru Nemanji Miljanoviću odazvalo se 35 fudbalera među kojima je bio i Goran Zakarić, čiji status još nije riješen, ali i potencijalne novajlije Goran Brkić, koji je došao iz Tuzla Cityja, te mladi vezista Širokog Brijega Ivan Grgić. S druge strane, stručni štab Borca jači za Armanda Marencija, koji je došao na insistiranje novog sportskog direktora Tomislava Ivkovića, kojem je bio pomoćnik u Željazničaru.


Pet provjera u Antaliji

– U Banjoj Luci smo do 27. januara, kada idemo na pripreme u Antaliju. Tamo ćemo biti dvije sedmice. Prije odlaska u Tursku u Banjoj Luci ćemo odigrati jednu prijateljsku utakmicu, rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Banjalučani će u Antaliji odigrati pet prijateljskih mečeva. Rivali su bjeloruski Šahtjor Soligorsk (31. januar), ruska ekipa Arsenal iz Tule (5. februar), pa dva ukrajinska tima Oleksandrija (9.februar) i Dnjipro (12. februar – 11 sati). Posljednji meč crveno-plavi igraju 12. februara od 17 sati protiv poljske Rešovije.

– Iza nas je jedna od najuspješnijih godina u historiji kluba, nakon deset godina smo vratili titulu u naš grad, igrali smo finale Kupa, kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu konferencija. Minulu polusezonu smo završili na trećoj poziciji i izborili plasman u četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, kao i polufinale Kupa Republike Srpske. Ciljevi su da Borac iz godinu u godinu izađe u Evropu, te da se dođe do finala u oba kupa, istakao je potpredsjednik Banjalučana Bogoljub Zeljković.

Novi sportski dirketor Borca Tomislav Ivković je pred novim izazovom. 

- Razgovori su trajali skoro mjesec, nakon čega sam došao do zaključka kako je ovo jedan veliki izazov za mene kao čovjeka i kao fudbalskog stručnjaka. Vrlo dobro sam upoznat sa stanjem u klubu, imao sam dosta sastanaka secirali smo svakog igrača i pojedinca i na kraju sam se odlučio da prihvatim ovaj izazov. Rad, red i disciplina je floskula koje se moramo pridržavati, da igrači imaju najbolje uslove za rad kako bi svoje kvalitete mogli pokazati na terenu, a i onda od njih možemo tražiti maksimum. Nećemo dozvoliti da iko izlazi iz kalupa ponašanja i krši ustaljena pravila te nećemo dozvoliti da iko bude iznad kluba, jasan je Ivković.



Sportska pitanja

U upravi banjačučkog kluba nisu krili zadovoljstvo postignutim sporazumom sa Ivkovićem.

– Tomislav je zadužen za sva sportska pitanja kako za prvu ekipu tako i za našu omladinsku školu, gdje želimo da napravimo dodatni iskorak za što bolji razvoj našeg kluba, precizirao je Bogoljub Zeljković.

Igrački kadar

Igrački kadar Borca trenutno čine: Nikola Ćetković, Nikola Lakić, Bojan Pavlović, Luka Damjanović, Aleksandar Vojnović, Strahinja Bošnjak, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Donald Mols, Nikola Dujaković, Luka Drča, Amar Begić, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Dino Ćorić, Dejan Meleg, David Čavić, Jovo Lukić, Panajotis Moraitis, Ante Živković, Enver Kulašin, Milan Vušurović, Goran Zakarić, Ljubiša Reljić, Amar Tahrić, Dejan Bosančić, Dejan Javorac, Luka Bobić, Bojan Marković, Sergej Bogdanić, Filip Račić, Vasilije Jotić, Boro Erić, Savo Sušić, Goran Brkić i Ivan Grgić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.