SUPERKUP ŠPANIJE

Sport: Ćavi je na El Klasiku pokazao da je otpisao dvojicu igrača

Ćavi: Prekrižio dva fudbalera. TWITTER

I. Ćosić

13.1.2022

U okviru polufinala Superkupa Španije Real Madrid je pobijedio Barcelonu u "El Klasiku" poslije produžetaka rezultatom 3:2.

Katalonski gigant je pružio veliki otpor, ali navijači Barcelone će morati biti dosta strpljivi za dobre rezultate, zbog razvijanja mladih igrača i pametnih ulaganja u roster koji predvodi legendarni Ćavi (Xavi). 

Kako prenosi španski Sport, Ćavi ne računa na usluge Samuela Umtitija i američkog beka Seržinja Desta (Sergin). Jasno im je poslao poruku tako što ih nije uvrstio na popis za utakmicu El Klasika.

Ovo posebno iznenađuje obzirom da je Umtiti prije samo nekoliko dana produžio ugovor s Barcelonom, nakon što je odlučio ostati na Nou Kampu. Čini se da katalonski gigant nije htio dopustiti da ode kao slobodan igrač, već će ga nastojati prodati u nastavku. 

Ćavi vidi Pikea i Arauha kao prvi štoperski par pa se Umtiti ne može nadati prevelikoj minutaži.

Slučaj Desta je drugačiji. Barcelona zna da 21-godišnjak ima solidnu tržišnu vrijednost, a Ćavi je, čini se, izgubio povjerenje u njega. Problemi s leđima poremetili su mu razvoj i Barcelona će se okrenuti novim rješenjima na toj poziciji, navodi španski list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.