TUZLA CITY

Husref Musemić za "Avaz": Moramo se pripremiti za sve uslove

Vjerovatno nas ponovo čekaju uvjeti koji nisu fudbalski, rekao je šef struke Tuzla Cityja

G. Šumar

Musemić: Moramo se pripremiti za sve uvjete

Foto: Arhiva


Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Husref Musemić u subotu (11 sati) će obaviti prvu prozivku pred start zimskih priprema.

Igrački kadar

Drugoplasirani tim m:tel Premijer lige BiH već su napustili Goran Brkić, Vojo Ubiparip i Bojan Đerić, dok još niko nije predstavljen kao pojačanje.

- Vidjet ćemo šta će biti kada su u pitanju dolasci - rekao nam je Musemić i dodao:

- Znate kakav je zimski prijelazni rok, teško to ide. Ipak, mi želimo dovesti nekoga ko nam odmah može dati ruke, odnosno neki doprinos. A ne samo da bude „broj“. U svakom slučaju, do subote ću znati puno više... Uglavnom, imat ćemo dovoljno vremena za pripreme, šest sedmica.

  • Husref Musemić

    Husref Musemić

    Foto: Arhiva


Historijski uspjeh

Odmah na startu proljeća je gust raspored.

- Odmah idu tri-četiri utakmice i dva meča Kupa BiH, a vjerovatno nas ponovo čekaju uvjeti koji nisu fudbalski. Moramo se pripremiti za sve uvjete, ali eto, tako je kao je – ističe šef struke tuzlanskih „Građana“.

Na pitanje je li riješena borba za titulu, s obzirom na to da Zrinjski zimuje na plus 12, odnosno 18 u odnosu na trećeplasirani Borac, jedan od naših najboljih trenera je odgovorio:

- Mislim da jeste. Teoretski nije gotovo, ali... Zrinjski je puno odmakao, a ima kvalitet da sačuva tu prednost. Mi, normalno, želimo ostati tu gdje jesmo – na drugoj poziciji i izaći u Evropu, što bi u ovom trenutku bilo zadovoljavajuće. Bar za mene...

To bi svakako bio historijski uspjeh.

- Tako nekako ispada... – za kraj je rekao Musemić.

Promjene na Koševu

Musemić nije želio komentirati posljednje promjene na Koševu, odnosno ponovno dovođenje neiskusnog trenera stranca. Ovaj put Makedonca Aleksandra Vasoskog...

- Šta ja imam s tim, mogli su dovesti koga god hoće. Imaju pravo. Ne poznajem čovjeka... Uostalom, zašto bih ja davao komentar kada je u pitanju Sarajevo, rekao je Musemić, koji je, na našu konstataciju da on ipak ostavio predubok, neizbrisiv trag na Koševu, dodao:

- To je bilo i prošlo, život ide dalje. Sad sam tu gdje jesam i želim svoj posao raditi najbolje što znam. A što se tiče Sarajeva, mogu da rade šta hoće – nemam više nikakve veze s tim.

Više o temi Husref Musemić

NA VRH

Podijeli članak na