FK SARAJEVO

Marko Topić za “Avaz”: Očekujem poziv Mirvića

Razgovori su bili fenomenalni, nadam se da ću biti dio projekta FK Sa rajevo, poručio nekadašnji bh. reprezentativac

Topić: Obavio razgovore s prvim čovjekom bordo tima. Arhiva

Piše: A. Vatreš

16.1.2022

Marko Topić (46) prošle sedmice boravio je u glavnom gradu BiH, gdje je obavio nekoliko razgovora s predsjednikom Upravnog odbora FK Sarajevo Ismirom Mirvićem u vezi preuzimanja funkcije sportskog direktora kluba s Koševa. Nekadašnji bh. reprezentativac potom se vratio u Bazel, gdje čeka odgovor iz Titove 38b.


Ozbiljan vizionar

Za “Avaz” je otkrio kako su protekli razgovori s prvim čovjekom bordo tima.

- Prošli petak sam bio s predsjednikom na 45-minutnom sastanku, gdje smo se upoznali. Sutradan smo skoro sat i po vremena imali razgovore. Predstavio sam mu svoju viziju i prošlo je dobro. U nedjelju navečer smo ponovo razgovarali, da bi se u ponedjeljak vratio za Švicarsku. Prije toga smo se isto vidjeli. On je taj dan imao predstavljanje novog trenera (Aleksandar Vasoski op.a.) – ispričao nam je Topić, na kojeg je Mirvić ostavio odličan utisak.

- Razgovori su bili fenomenalni. Rekao mi je da će se javiti do kraja sedmice. On je utorak odletio za Ameriku. S moje strane je sve bilo fenomenalno odrađeno, sve je bilo pripremljeno. Utisci su pozitivni i sada čekam odgovor. Predsjednika bih opisao kao ozbiljnog vizionara. Ne sumnjam da mi se neće javiti do kraja sedmice, kao što je obećao – naglasio je Topić.

Za Topića bi bio veliki izazov raditi u klubu kakav je Sarajevo.


Marko Topić. Arhiva

Veliki klub

- FK Sarajevo je veliki klub, tu nema priče. On hoće da napravi još veći. Ima viziju, hoće da mijenja stvari. S pravom, ima novce i ima pravo mijenjati. Kao što sam i njemu rekao, nadam se da ću biti dio tog projekta. Zovu me svi, prijatelji, familija i novinari... S moje strane je urađeno sve – naglasio je Topić, koji bi se odmah po pozivu uputio za Sarajevo.

- Ništa više trenutno ne mogu reći. Ako dobijem pozitivan odgovor, u roku od tri-četiri dana sam u Sarajevu i odmah bih preuzeo funkciju.

Povratak u Butmir

Nakon prozivke i uvodnih treninga u balonu FK Igman na Ilidži, bordo tim se vratio u svoju stalnu bazu u Butmiru, gdje je nastavio trenažni proces.

Sarajevo će prvi dio priprema odraditi u našem glavnom gradu, a 19. januara otputovat će u Ljubuški, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.