FK ŽELJEZNIČAR

Aleksandar Kosorić za "Avaz": Štilić i Cocalić će biti pojačanja

Kada ste u Želji, očekivanja su uvijek maksimalna, poručio stoper tima s Grbavice

Kosorić: Treba napraviti stabilizaciju kluba. Arhiva

Piše: A. V.

15.1.2022

Pod vodstvom novog-starog trenera Edisa Mulalića, Željezničar je u četvrtak počeo s pripremama za proljetni dio sezone. Mulalićev povratak izazvao je oduševljenje na Grbavici, i među navijačima, ali i igračima.


Kvalitetan trener

Utiske s početka priprema prenio nam je kapiten “Plavih” Aleksandar Kosorić (34)

- Okupili smo se poslije duge pauze. Dobili smo novog trenera. Svi dobro znamo ko je Edis Mulalić. Ja sam imao sreću da sarađujem s jednim takvim trenerom. Radi se o kvalitetnom treneru, čovjeku koji je odrastao u klubu, kojem klub mnogo znači. Mislim da tu neće biti potrebna neka velika adaptacija. Ima dosta igrača iz omladinskog pogona koji će se brzo privići na njegovu fudbalsku filozofiju – istakao je Kosorić za “Dnevni avaz”.

Ekipa će uoči početka drugog dijela sezone pretrpjeti značajne promjene. Već su otišli neki igrači, a tu je i nekoliko novih imena poput Semira Štilića i Edina Cocalića.

- U zadnjih nekoliko prijelaznih rokova kod nas se nas dešavaju takve stvari, da ima dosta odlazaka, dešava se često rekonstrukcija ekipe. To je nekako u našem fudbalu i normalno. Štilić je bio tu s nama, napravio je jednu manju pauzu i ponovo se vraća. Ne treba pretjerano trošiti riječi na njega. On je bio dio te priče sve vrijeme. Cocalić je također kvalitetan igrač i dijete kluba, koji će sigurno da nam bude od velikog značaja. Mogu slobodno reći da će biti pojačanje – rekao je Kosorić.

Željezničar je prvi dio sezone završio na šestom mjestu s malim zaostatkom za mjestom koje vodi u Evropu.


Aleksandar Kosorić. Arhiva

Odličan rezultat

- Kada ste u Želji, očekivanja su uvijek maksimalna. Uvijek se priča o trofejima, a nekako je godinama filozofija da je Evropa utješna nagrada. Neće biti lako. Ne treba o tim stvarima puno ni pričati. Treba napraviti stabilizaciju kluba, a rezultati će samim tim biti bolji. Mislim da smo u prvom dijelu sezone napravili odličan rezultat, s obzirom koliko je ekipa podmlađena i koliko smo promjena napravili. Očekujem da ćemo nastaviti tako i napraviti još jedan korak naprijed – dodao je kapiten “Plavih”

Težak raspored

“Plavima” na otvaranju drugog dijela slijede dva teška ispita.

- Prva dva kola su dosta teška. Prvo Velež u Mostaru, zatim Sarajevo na Grbavici. U ovoj ligi je svaka utakmica teška, možda je i bolje što imamo takve provjere na samom početku jer ekipa će sigurno biti koncentrirana i motivirana. Bit ćemo spremni za početak drugog dijela – poručio je Kosorić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.