AFRIČKI KUP NACIJA

Obala Slonovače u finišu susreta ispustila pobjedu, Tunis ubjedljiv

Sijera Leone je do boda došao u nadoknadi vremena poslije velike greške golmana Badrija Ali Sangarea

Obala Slonovače zakomplicirala prolaz u narednu rundu takmičenja. Twitter

I. Ć.

16.1.2022

U okviru Afričkog kupa nacije reprezentacija Obala Slonovače odigrala je neriješeno sa selekcijom Sijera Leonea rezultatom 2:2 u meču drugog kola grupe E. 

Iznenađenje grupe

Sijera Leone je do boda došao u nadoknadi vremena poslije velike greške golmana Badrija Ali Sangarea koji je ispustio loptu u želji da ne ode u korner i tako pomogao Noahu Kamari da donese veliki bod svom timu.

Obala Slonovače je bila bolja reprezentacija na terenu, imala je više od igre, stvarala je šanse, ali i dosta promašivala. Frank Kesi (Franck Kessie) je u 12. minuti susreta promašio jedanaesterac, ali je Sebastijan Aler (Sebastien Haller) u 25. minutu donio prednost svojoj selekciji. Rezultat se do kraja poluvremena više nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme je pružilo još dobrog fudbala, ali i golova. Musa Kamara je u 55. minutu izjednačio, a ubrzo je Nikolas Pepe (Nicolas) matirao Mohameda Kamaru i "Slonovima" donio vodstvo od 2:1. Ipak, zahvaljujući gluposti golmana u finišu susreta Sijera Leon je stigao do izjednačenja.

Nakon ove utakmice, Obala Slonovača ima četiri boda i u posljednjem kolu igra s Alžirom. Bod im je dovoljan da prođu dalje, dok je protivniku trijumf imperativ. Selekcija Sijela Leonea je upisala drugi bod, Alžir ima jedan, dok Ekvatorijalna Gvineja nula.

Tunis ubjedljiv

Tunis je u okviru grupe F bio ubjedljiv protiv Mauritanije rezultatom 4:0.

Vahbi Kazri (Wahbi Khazri) je bio dvostruki strijelac u 9. i 64. minutu, Hamza Matmatluti (Mathlouthi) je pogodio u četvrtom i Sejfedine Žaziri (Seifeddine Jaziri) u 66. minutu.

Jusef Msakni (Youssef Msakni) u 90. minutu nije realizovao penal za Tunis koji ima tri boda i u posljednjem kolu će protiv Gambije tražiti plasman u sljedeću rundu takmičenja. Mauritanija je jedina bez bodova u grupi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.