HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Perez: Modrić ima priliku da ponovo osvoji Zlatnu loptu

Za klub je vezan do kraja ove sezone, ali španski mediji su sigurni da će se saradnja s Realom nastaviti i u sljedećoj

Perez i Modrić nakon osvojenog Superkupa. TWITTER

I. Ć.

17.1.2022

Luka Modrić bio je jedan od najboljih iz redova Reala u finalnom okršaju španskog Superkupa u pobjedi protiv Atletik Bilbaa rezultatom 2:0. Zbog sjajne predstave na terenu, hrvatski reprezentativac je dobio priznanje za najboljeg igrača finalne utakmice. 

Modrić je pored sjajne igre na sredini terena uspio da postigne i prvi gol na utakmici, pa je tako dobio pohvale od španskih medija, ali i od prvog čovjeka "Kraljevskog kluba". 

Florentino Perez je govorio o novom trofeju Reala za koji je zaslužan bio i golman ekipe Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois), koji je ulijevao sigurnost svojim saigračima, a u završnici susreta uspio je odbraniti penal Raulu Garsiji (Garcia). Njega i Modrića posebno je istakao u komentaru utakmice.

- Ne bih se htio hvaliti, ali obojica su najbolji na svijetu na svojim pozicijama. Imamo najboljeg golmana, a Modrić je u formi koja ga ponovo gura u krug igrača koji bi mogli osvojiti Zlatnu loptu - izjavio je Perez iskazavši divljenje svom dvojcu.

Perez bi svoje riječi uskoro trebao potvrditi i stavljanjem novog ugovora pred Luku Modrića. Hrvatski reprezentativac i kapiten vezan je za klub samo do kraja ove sezone, ali španski mediji su sigurni da će se saradnja nastaviti i u sljedećoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.