ZASJEDAT ĆE IZVRŠNI ODBOR

Odabrana lokacija za sljedeću sjednicu UEFA-e: Čelnici krovne kuće evropskog fudbala dolaze na Balkan

Radujemo se što ćemo ovu sjednicu održati u Hrvatskoj i imati šansu dodatno istražiti vašu predivnu zemlju, stoji u dopisu iz UEFA-e

Sjednice UEFA-e u Hrvatskoj. uefa.com

M. K.

18.1.2022

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je u utorak potvrdila kako će u septembru Hrvatska biti domaćin sjednice Izvršnog odbora, najvišeg izvršnog tijela krovne kuće evropskog fudbala, objavio je HNS, prenosi Fena.

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza izrazilo je interes za ugošćavanjem sjednice Izvršnog odbora, a danas je u sjedište Saveza stigla potvrda kako UEFA prihvaća taj prijedlog te će 21. septembru na Hvaru biti održana sjednica tog ključnog tijela UEFA-e.

- Radujemo se što ćemo ovu sjednicu održati u Hrvatskoj i imati priliku dodatno istražiti vašu predivnu zemlju, stoji, između ostaloga, u dopisu koji potpisuje glavni sekretar UEFA-e Teodor Teodoridis (Theodore Theodoridis).

- Zahvaljujem predsjedniku Aleksanderu Čeferinu i rukovodstvu Uefe na velikom povjerenju koje su nam iskazali. Raduje nas takva odluka jer potvrđuje odličan status koji HNS uživa u UEFA-i, a uvjeren sam da ćemo se opet potvrditi kao izvrsni domaćini te sposobni organizatori takvih događaja, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Izvršni odbor UEFA-e posljednji se put sastao u Hrvatskoj 2013. godine u Dubrovniku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.