SUPERLIGA TURSKE

Rahmanović donio pobjedu Konjasporu, Pjanić igrao u trijumfu Bešiktaša

Na ovom meču bilo je veoma emotivno jer je odana počast Ahmetu Čaliku, fudbaleru Konjaspora koji je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći

Rahmanović gol posvetio Ahmetu Čaliku. Twitter

I. Ć.

18.1.2022

U okviru 22. kola turske Superlige odigrane su dvije utakmice. Bešiktaš je savladao ekipu Fatiha Karagumruka sa minimalnim rezultatom 1:0, a rezultat nije bio ništa drugačiji u pobjedi Konjaspora protiv Adane Demirsporta. 

Na utakmicama je bio dobar broj bh. reprezentativaca, a ono što je najviše obradovalo jeste gol Amara Rahmanovića za pobjedu Konjaspora. 

Igrao se 53. minut susreta kada je Rahmanović poslao loptu u mrežu nakon što je prethodno gostujući golman odbranio jedan udarac. Bivši igrač Sarajeva je igrao do 78. minute, a u redovima Konjaspora su se istakli i bh. golman Ibrahim Šehić, kao i Amir Hadžiahmetović. 

Na ovom meču bilo je veoma emotivno jer je odana počast Ahmetu Čaliku, fudbaleru Konjaspora koji je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Što se tiče Bešiktaša, Miralem Pjanić je bio na terenu od prve minute. Jedini gol na utakmici je zabio Miči Bačuaji (Michy Batshuayi) iz penala u 39. minuti. Bh. veznjak je igrao do 88. minute, a s druge strane Ervin Zukanović nije bio u konkurenciji za ovaj meč. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.