U SUSRET NOVOJ POLUSEZONI

Gojak: Odgovara mi nova formacija

Ne bih previše gledao prema naprijed. Najbitnija je prva utakmica protiv Rijeke u ligi.

Amer Gojak. Arhiva

Piše: G. Š.

19.1.2022

Naš fudbalski reprezentativac Amer Gojak (24) u intervju za Dinamo TV istakao je da "Modri" dobro treniraju.  

- Svi treniramo maksimalno. Najbitnije je da nema povreda. U ovom trenutku je bolje što su pripreme teške, jer će nam sigurno kasnije biti lakše. Na pripremama najviše uživam kada sam na terenu. U slobodno vrijeme naviše igram play-station. U sobi sam sa Emirom Dilaverom, više odmaramo i onda imamo koncentraciju na treningu, rekao je Gojak.


Uvijek od sebe imam velika očekivanja

Trener Dinama Željko Kopić na pripremama uigrava formaciju 3-5-2.

- Nova formacija mi odgovara. Trener voli da se igra od golmana i napadački nogomet, a to meni odgovara. Nadam se da ćemo naredne prijateljske utakmice odraditi na najvišoj razini i pokazati zašto smo Dinamo. Zadovoljan sam svojom minutažom ove sezone. Naravno, uvijek od sebe imam velika očekivanja i želim više. Svaki dan je novo dokazivanje. Konkurencija te tjera da radiš svaki trening najbolje što možeš, konstatuje predvodnik novog talasa naših najboljih fudbalera.

Gojak je prošle godine bio na posudbi u Torinu.

- Za mene je bilo veliko iskustvo igranje u Seriji A. Pomoglo mi je mnogo, mnogo sam taktičkih stvari naučio. Spreman sam i nadam se da ću u budućnosti pokazati zašto sam opet ovdje. Prvenstvo je najzanimljivije do sada. Nekoliko kluba ima isti broj bodova i to je dobro. Nadam se da ćemo mi na kraju osvojiti prvo mjesto, optimista je Amer.

Dinamo na proljeće čeka i okršaj sa Seviljom u Evropskoj ligi.

- Ne bih previše gledao prema naprijed. Najbitnija je prva utakmica protiv Rijeke u ligi. To trebamo dobiti i onda da sa mnogo samopouzdanja odemo u Sevilju. Naravno, ne bojimo se nikoga, znamo koliko vrijedimo, vjerujemo u sebe i nadam se da ćemo izvući dobar rezultat.


Sportska sreća

Neizbježna tema u svakom razgovoru sa Gojakom je naš državni tim i neuspjeh u kvalifikacijama za Mundijal 2022.

- Nešto nam je nedostajalo, a mislim da je to sportska sreća. U nekim susretima smo igrali dobro, ali lopta nije htjela u gol. Nadam se da će nam se to vratiit u nekim drugim utakmicama. 

Što se tiče ciljeva u 2022. godini, želi sa Dinamom osvojiti još jedno prvenstvo i - kako kaže, što dalje dogurati u Evropi. 

- Lični cilj je da budem zdrav, a ostalo kako bude. Navijačima bih poručio da nas bodre u narednim susretima kako su nas i bodrili prije. To nam mnogo znači i oni su naš 12. igrač - zaključio je Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.