GRBAVICA

Štilić otkrio šta je bilo presudno za povratak u Željezničar i poručio: Novac mi nije bitan

Sjajni veznjak se vratio u redove "Plavih" nakon kratke pauze

Štilić: Potpisao novi ugovor s "Plavim". FK Željezničar

I. Ć.

19.1.2022

Rukovodstvo FK Željezničar i Semir Štilić potpisali su novi ugovor. Sjajni veznjak se tako vratio u redove "Plavih" nakon kratke pauze. 

Štilić se 2019. godine, nakon bogate inostrane karijere vratio na Grbavicu i ukupno je odigrao 47 utakmica na kojima je postigao 18 golova, uz 16 asistencija. Međutim, minulu polusezonu je pauzirao. 

- Dolazim iz najčišćih, najpoštenijih namjera. Novac kada je u pitanju Željezničar nije mi uopće bitan, bitan je odnos i atmosfera u kojoj čovjek radi, trenira. 

Presudno u tome što sam se vratio je poziv trenera Edisa Mulalića koji živi za ovaj klub, a koji je prije svega pošten čovjek i moj veliki prijatelj.

Zašto sam se vratio? Imao sam pored sebe Edisa koji je svima nama mlađima bio primjer i učio nas kako da se ponašamo, rastemo kao igrači i tim.

Svakom mladom igraču neophodno je da ima nekoga poput njega, a ja se nadam da ću nekim mladim igračima danas moći biti na usluzi i od pomoći kao što je Edis meni i ostalim igračima tada - izjavio je Štilić, a prenio FK Željezničar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.