GRBAVICA

Željezničar predstavio još jedno pojačanje

Neopisiv je osjećaj ponovo biti na Grbavici, ko god me poznaje, zna za moju beskrajnu ljubav prema instituciji zvanoj FK Željezničar, rekao je Benjamin Šehić

Benjamin Šehić. Armin Heric/fkz.ba

Piše: G. Š.

19.1.2022

Sada već bivši fudbaler tešanjskog TOŠK-a Benjamin Šehić potpisao je jednogodišnji ugovor s FK Željezničar, uz opciju produženja na još jednu godinu.


Povratak na Grbavicu

Benjamin Šehić rođen je 11. oktobra 1998. godine u Sarajevu. Prošao je nekoliko selekcija Omladinske škole FK Željezničar, a potom je prešao u prvi tim Želje. S juniorima Željezničara osvojio je titulu prvaka BiH i igrao Omladinsku Ligu Šampiona protiv RB Salzburga.

Igrao je na posudbi u bugojanskoj Iskri, a potom je potpisao ugovor sa Goraždem. Nakon sezone u Goraždu prelazi u Igman, a potom u TOŠK iz Tešnja odakle se vraća na Grbavicu. 

Za Iskru je odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol, u dresu Goražda sakupio je 24 meča na kojima je postigao šest golova i dodao šest asistencija. U Igmanu je na 27 duela zabio tri gola i asistirao dva puta. Za TOŠK je odigrao 28 utakmica, te postigao pet pogodaka, uz četiri asistencije.


Beskrajna ljubav

- Neopisiv je osjećaj ponovo biti na Grbavici, ko god me poznaje, zna za moju beskrajnu ljubav prema instituciji zvanoj FK Željezničar. Danas je veoma poseban dan za mene jer je došlo vrijeme da se vratim u klub za koji me veže mnogo emocija i uspomena i bit će mi izuzetna čast i zadovoljstvo da nosim plavo-bijeli dres, kazao je Šehić.

Šehić se prije nekoliko dana priključio treninzima Željezničara, a pokriva pozicije desnog beka i oba krila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.