PREMIJER LIGA

Rangnik se morao pravdati nakon izmjene Ronalda

"Crveni đavoli" su vodili sa 2:0 protiv Brentforda u 71. minutu kada je njemački stručnjak odlučio da Ronalda zamijeni Harijem Megvajerom

Nezadovoljan Ronaldo napušta igru protiv Brentforda. Twitter

I. Ć.

20.1.2022

Trener Mančester junajteda Ralf Rangnik (Rangnick) je nakon pobjede protiv Brentforda objasnio odluku da iz igre izbaci Kristijana Ronalda (Cristiano) riječima da je bilo neophodno ojačati odbranu kako bi se sačuvala prednost. 

"Crveni đavoli" su vodili sa 2:0 protiv Brentforda u 71. minutu kada je njemački stručnjak odlučio da Ronalda zamijeni Harijem Megvajerom (Harry Maguire). 

Rijetke su utakmice gdje Portugalac prije isteka 90. napusti teren, a vidjelo se i po gestikulaciji da mu to nije prijalo, pa je Rangnik morao da objasni razlog za tim potezom. 

- Mislim da je to normalna odluka. Vodili smo 2:0, što je bio slučaj i u prošlom meču protiv Aston Vile kada smo igrali 2:2. Osjetio sam da bi najbolje bilo da branimo prednost sa tri štopera u posljednjoj liniji - rekao je Rangnik i dodao:

- Ronaldo je napadač koji želi da postiže golove, ali mora da ima na umu da već za tri dana imamo novu utakmicu - završio je njemački stručnjak.

Do kraja meča sa Brentfordom, Junajted je postigao i primio gol, pa je tako meč završen rezultatom 3:1. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.