PRIJELAZNI ROK

Baždarević za "Avaz": Kolašinac će biti prevaga Marseja za Ligu prvaka

Kolašincu sam prije godinu savjetovao da dođe u Marsej, otkrio nam je bh. fudbalski stručnjak

G. Šumar

Mehmed Baždarević

Foto: Arhiva


Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević (61) u razgovoru za “Avaz” potvrdio je da je reprezentativac BiH Sead Kolašinac odlično primljen u Marseju, kako od francuskih medija i javnosti tako i u klubu.

Pozitivna slika

- Prije otprilike mjesec, kada je sve to počelo, zvali su me iz medija, a ranije i treneri te direktor, jer sam Seji prije godinu savjetovao da dođe u Marsej - rekao je Baždarević u razgovoru za “Dnevni avaz” i dodao:

- Prethodno su me ti ljudi koji rade u Marseju pitali za njega. Jednostavno im je trebao takav i karakter i igrač. Sejo odgovara Marseju u svakom pogledu. Oni su “vrući”, vatreni... Vjerujem da će on u Marseju napraviti ono što sam ranije mislio da će uraditi u svojoj karijeri, odnosno Londonu.

Struci i čelnicima Olimpik Marseja dopada se profil igrača kakav je Kolašinac, a posebno njegovo ponašanje, kako na terenu tako i izvan njega.

- Oni imaju veoma dobru sliku o njemu, ne samo na osnovu onoga što sam im ja rekao o našem trogodišnjem radu u reprezentaciji nego i na osnovu onoga što su saznali iz drugih izvora. Zasad su njihovi stavovi o njemu vrlo, vrlo pozitivni, što Sejo mora iskoristiti na najbolji način. Ovo je za njega velika prilika, da pokaže svima, pa i Arsenalu, da je ipak zaslužio da mu poklone više pažnje - istakao je popularni Meša.

  • Sead Kolašinac

    Sead Kolašinac

    Foto: Olimpik Marsej


Najveći problemi

Baždarević smatra da Kolašinac može biti prevaga Marseju u borbi za plasman u Ligu prvaka.

- Oni upravo i imaju najviše problema na tim pozicijama koje on pokriva - po lijevoj strani, kao i u špicu napada. Osim Kolašinca, doveli su i jednog mog bivšeg napadača iz Sošoa - Bakambua.

Mislim da će im i on biti osvježenje, iako prije desetak godina, osim mene, niko drugi u Sošou nije vjerovao u njega. Imao sam puno problema što sam ga stavljao u tim i “gurao”. Poslije je on igrao u Turskoj za Bursaspor, pa onda u Španiji za Viljareal - zaključio je bh. fudbalski stručnjak.

Kolašinac je, podsjetimo, potpisao ugovor s Marsejem do juna 2023. godine

Ponuda Kivijia

Baždarević trenutno trenira mlade igrače Sošoa, kako kaže, „da ostane malo u nekakvom folu“.

- Imao sam mogućnost da ovdje preuzmem drugoligaša Kiviji, ali nisam htio ugovor na četiri mjeseca. To su neozbiljne stvari. Sačekat ću još - rekao je Baždarević.

NA VRH

Podijeli članak na