FRANCUSKI REPREZENTATIVAC

Dembele se oglasio nakon dugo vremena: Neću više da šutim

Jedno od najskupljih pojačanja u historijii Barcelone tako je na izlaznim vratima kluba iako još niko ne zna gdje bi mogao nastaviti karijeru

Dembele: Oglasio se na Instagramu. Twitter

I. Ć.

20.1.2022

Nakon što je glavni direktor Barcelone Mateu Alemani (Alemany) rekao španskim mediji da Osman Dembele (Ousmane) mora otići iz Barcelone, sada je stigao i njegov odgovor.

Na izlaznim vratima kluba

Jedno od najskupljih pojačanja u historijii Barcelone je na izlaznim vratima kluba iako još niko ne zna gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Francuski reprezentativac se oglasio na Instagramu, gdje je progovorio o svom statusu u Barceloni.

- Dobro jutro svima. Prošle su četiri godine od kad sam prestao čitati sve ono što se piše o meni i od kad sam se prestao opravdavati. 

Tračevi o meni nakupljaju se godinama i zadnje četiri godine ljudi o meni pišu sramotne stvari i laži i to samo kako bi mi naudili. Držao sam se svog principa da im neću odgovarati. Jesam li time pogriješio? Sigurno.

Od danas više neće biti tako. Od danas ću odgovarati iskreno bez ikakvih pristanaka na ucjene. Imam 24 godine i, kao i svaki drugi čovjek, imam mane, nisam savršen.

 Živio sam kroz jako kompleksno razdoblje prepuno ozljeda i problema, a i koronavirus je jako uticao na mene. Unatoč tome sam, iako nisam redovno trenirao, uvijek bio na raspolaganju treneru i to bez pitanja - započeo je Dembele.

Odgovor na laži

- Davao sam sve od sebe na terenu jer je fudbal moja strast. Potpuno sam svjestan koliko sreće imam što se bavim poslom kojim se bavim i zabranjujem bilo kome da govori da ja nisam posvećen sportu. 

Zabranjujem da se o meni laže i da se o meni i mom agentu iznose neistine. Uvijek stojim na raspolaganju svom klubu i treneru, davao sam sve za svoje saigrače i to se nikad neće promijeniti.

Nisam čovjek koji vara i koji se izvlači, ali isto tako ne pristajem na ucjene. Kao što znate, u toku su pregovori i njih potpuno prepuštam svom menadžeru. 

To je njegov teren, a moj teren je onaj na kojem je lopta i na kojem dijelim lijepe trenutke sa saigračima. Na kraju svega, fokusirajmo se na pobjede. Čuvajte sebe i svoje. Ousmane Dembele - napisao je francuski reprezentativac na Instagramu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.