INTERNACIONALCI

Eldin Lolić, golman Kaljarija, za "Avaz": Radim puno kako bih jednog dana nosio dres reprezentacije

Kao djetetu mi je bio san da se takmičim u jednoj od najboljih evropskih liga

Lolić: Priključen prvom timu. INSTAGRAM

Piše: A. Vatreš

20.1.2022

Kada se sa svega 17 godina nađete u prvom timu jednog kluba iz "Liga petice", dokaz je da vrijedite i da imate veliki potencijal.

Jedan takav primjer je supertalentirani bh. golman Eldin Lolić, koji je u avgustu prošle godine stigao u mladi tim Kaljarija iz Sent Etjena, te je već početkom ove godine priključen seniorima.

Nestvaran osjećaj

Lolić se našao u rosteru Kaljarija za prošlosedmični meč Serije A s Romom na Olimpiku, a potom i za susret osmine finala Kupa Italije protiv Sasuola.

- Osjećaj je nevjerovatan. Kao djetetu mi je bio san da se jednog dana takmičim u jednoj od najboljih evropskih liga. Moram priznati da sam se naježio kada sam izašao na jedan od najboljih stadiona na svijetu – ispričao je Lolić za “Dnevni avaz”.

Lolić već neko vrijeme trenira s prvim timom i nada se skorom debiju.

- Naporno treniram svakog dana kako bih bio što bolji. I poslije treninga znam ostati po 30-45 minuta i sam trenirati, jer u mojim godinama je veoma bitno raditi puno više od ostalih – rekao je Lolić.

Lolić (desno) u dresu Kaljarija. INSTAGRAM

Sportski projekt

Otkrio nam je i šta je bilo presudno za njegov prelazak u Italiju.

- Sportski projekt koji je Kaljari ponudio mojim menadžerima Nerminu Čengiću i Silvanu Martini bio je presudan za moj prelazak u Italiju. Velika mi je čast bila biti član Sent Etjena koji ima jednu od najboljih akademija u Francuskoj, u kojom sam proveo četiri godine. Došlo je vrijeme da napravim taj prelazak iz omladinskog fudbala u seniorski – kazao je Lolić, koji je imao priliku upoznati naše najbolje igrače.

- Od naših igrača dobro poznajem Eldara Ćivića. Ljetos sam u Sarajevu upoznao Miralema Pjanića i Edina Džeku – istakao je Lolić.

On je u februaru 2020. godine debitirao za U-17 reprezentaciju BiH, a velika želja mu je da jednog dana nosi dres naše najbolje selekcije.

- Naravno da se vidim u našem A timu. Poziv u reprezentaciju svoje zemlje je jedan od mojih najvećih snova. Radim puno kako bih došao do tog cilja. Dostupan sam i mladoj reprezentaciji ukoliko budem potreban selektoru – poručio je Lolić.

Uzori Bufon i Nojer

Lolić nam je otkrio i svog favorita za Skudeto, kao i golmanske uzore.

- Mislim da će Skudeto osvojiti Inter, jer ima najboljeg napadača lige Edina Džeku – rekao je Lolić, koji je kao svoje golmanske uzore izdvojio Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon) i Manuela Nojera (Neuer).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.