ITALIJANSKI STRUČNJAK

Anćeloti kritikovao čelne ljude španskog fudbala

Nakon meča protv Elčea italijanski stručnjak je govorio o rasporedu svog tima, koji je u nedjelju igrao i finale Superkupa u Saudijskoj Arabiji

Anćeloti: Nezadovoljan zbog gustog rasporeda. Twitter

I. Ć.

21.1.2022

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) iskazao je nezadovoljstvo zbog rasporeda utakmica svog tima i pozvao je čelne ljude da promijene nešto. 

Madriđani su se plasirali u četvrtfinale Kupa kralja Španije, nakon pobjede protiv Elčea sa 2:1. "Kraljevski klub" je imao velikih problema u igri, a rezultat su preokrenuli tokom produžetaka s igračem manje. 

Nakon meča italijanski stručnjak je govorio o rasporedu svog tima, koji je u nedjelju igrao i finale Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

- Šta da kažem? Raspored je besmislen. Mora da se promijeni, čelni ljudi moraju da shvate šta rade - rekao je Anćeloti, pošto njegov tim već u nedjelju čeka duel sa istim rivalom u La Ligi.

Pobjedu izabranicima Karla Anćelotija u četvrtak donijeli su Isko (Isco) i Eden Azar (Hazard).

- Ovaj meč mogao bi da promijeni mnogo toga za njih. Možda je trebalo i do sada da igraju više, ali prošlost ne možemo da mijenjamo. Znam sada da mogu da računam na njih - zaključio je Anćeloti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.