PREMIJER LIGA

Runi odgovorio na glasine da stiže na Gudison Park

Za Benitezovog nasljednika se spominje nekoliko imena, između ostalih i Vejn Runi, koji trenutno vodi ekipu Derbi Kauntija

Runij: Pratim šta se dešava u Evertonu. Twitter

I. Ć.

21.1.2022

Everton je u potrazi za novim trenerom nakon što su zbog serije loših rezultata otpustili Rafaela Beniteza, samo nekoliko mjeseci nakon što je sjeo na klupu. 

Za Benitezovog nasljednika se spominje nekoliko imena, između ostalih i Vejn Runi (Wayne Rooney), koji trenutno vodi ekipu Derbi Kauntija. 

- Isti sam kao i svi drugi. Gledam spekulacije na društvenim mrežama i u novinama. Everton je klub uz koji sam odrastao.

Polaskan sam ako sam u tim pričama, ali Everton mora da zna da ako želi da razgovara mora to da radi kroz zvanične puteve - rekao je Vejn Runi.

- Svi vole bajke, ali moj fokus je na sutrašnji meč. Velika utakmica, lokalni derbi i moramo da ga tretiramo sa velikim poštovanjem. Niko me nije zvao iz Evertona i neće me to sada poremetiti u mom poslu kojeg radim ovdje. 

Shvatam da se pitanja postavljaju, ali nije bilo razgovora i ne mogu više da pričam o tome - završio je bivši engleski reprezentativac.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.