UPRAVA ZADOVOLJNA

Arsenal spremio novi ugovor za Artetu, ne žele ga pustiti Mančester sitiju

Na Etihadu navodno Artetu vide kao idealnog nasljednika, osobito jer je godinama bio Gvardiolin pomoćnik i njihov način rada je vrlo sličan

Arteta: Uprava ima veliko povjerenje u njega. Twitter

I. Ć.

22.1.2022

Arsenal sprema novi ugovor za Mikela Artetu, prenosi poznati "Daily Mail". 

Iz londonskog kluba žele španskog stručnjaka i dalje na Emiratesu, koji je potpuno promijenio način rada i igre u redovima "Topnika". 

Iako je napočetku imao mnogo problema i kritika, ali vremenom je uspostavio kontrolu u timu. Pod njegovim vodstvom su prograli brojni mladi igrači, a Arsenal bi se do kraja sezone mogao uključiti i u borbu za Ligu prvaka. 

- Arsenal je uvjeren da je Arteta pravi čovjek za klub. Zadovoljni su što gradi ekipu oko mladih domaćih igrača i što nema problema s otpisivanjem najvećih zvijezda kluba kao što je Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang).

Impresionirao ih je načinom na koji vodi treninge i sav rad u klubu, a posebno ih je oduševio kad je igrače nagovorio da pristanu na smanjenja ugovora u vrijeme pandemije - piše "Daily Mail".

Arteti ugovor ističe u ljeto 2023. godine, što se poklapa s glasinama da će Pep Gvardiola (Guardiola) tad otići iz Mančester sitija.

Na Etihadu navodno Artetu vide kao idealnog nasljednika, osobito jer je godinama bio Gvardiolin pomoćnik i njihov način rada je vrlo sličan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.