BH. REPREZENTATIVAC

Džeko o proslavi gola u 90. minuti: Morao sam ovako reagovati

Igrao se 90. minut susreta kada je centrirao Denzel Damfriz, a sjajni Edin Džeko nadskočio Matiju Kaldaru (Mattia Caldara) i pogodio na oduševljenje svih na Đusepe Meaci

Džeko: Prvo ime utakmice sa Venecijom. AFP

I. Ć.

22.1.2022

U okviru 23. kola Serije A na Đusepe Meaci Inter je dočekao ekipu Venecije. Utakmica je pripala "Nerazurima" (2:1), a najveću zaslugu za to ima bh. reprezentativac i kapiten Edin Džeko.

Igrao se 90. minut susreta kada je centrirao Denzel Damfriz (Dumfries), a sjajni Edin Džeko nadskočio Matiju Kaldaru (Mattia Caldara) i pogodio na oduševljenje svih na Đusepe Meaci.

Proslava gola

Nakon meča se oglasio "Dijamant", koji je objasnio koliko je ovo bila teška utakmica za Inter, ali i otkrio zbog čega je burno proslavio gol. 

- Nema laganih utakmica. Vidjeli smo to danas, ali igrali smo nakon dva meča od 120 minuta i teškog meča u Bergamu - rekao je Džeko, koji se osvrnuo na burnu proslavu gola, u kojoj je djelovao ljut.

- Nisam bio ljut, ali postigneš gol u posljednjem trenutku moraš tako da reaguješ, kao da je posljednji. Sigurno su mi nedostajali golovi, ali najvažnije je da ekipa pobjeđuje i zbog toga ne žalim ni za čim. Divno je postići gol u posljednjoj minuti - dodao je Edin. 

Prekinuo "post"

- Trener se razumije u fudbal i zna da mogu riješiti utakmicu čak i u posljednjem trenutku.

Ponekad mi napadači ne igramo dobre utakmice, kao što je ova današnja koja je bila teška, jer su se branili sa svih 11 igrača i nije bilo puno prilika, ali čak i tad možemo postići gol kao danas - izjavio je Edin Džeko nakon utakmice sa Venecijom. 

Džeko je tako došao do 12. gola u dresu Intera u koji je stigao ljetos iz Rome.

Prekinuo je "Dijamant" ovim pogotkom "post" koji je trajao u sedam posljednjih mečeva na kojima je nastupio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.