BRAZIL

Totalno ludilo južnoameričkog fudbala: Navijač ušao na teren s nožem i krenuo na fudbalera

Najnovije divljačke scene dolaze iz brazila i to sa utakmice mladih timova, a igrale su U20 ekipe Sao Paula i Palmeirasa.

Sudija je predao nož delegatu meča. Printscreen

M. K.

23.1.2022

Scene tuča između navijača i igrača, jurnjava za sudijama, gađanje igrača oštrim predmetima, pa i korištenje vatrenog oružja... postale su uobičajene scene na južnoameričkim stadionima, koji su, pogotovo u posljednjih nekoliko godina, postali krvava borilišta.

Najnovije divljačke scene dolaze iz Brazila, i to sa utakmice mladih timova, a igrale su U20 ekipe Sao Paula i Palmeirasa.


Jedan iz mase razjarenih navijača našao se iznenada na terenu i pokušao se fizički obračunati s jednim od igrača Palmeirasa, a da nisu reagovali igrači iz Sao Paula i otjerali navijača s terena, ko zna kako bi se sve završilo.

Tu nije bio kraj drame jer se na terenu pojavio još jedan navijač i to ovog puta s nožem u ruci, te je počeo prijetiti jednom od igrača, ali je onda konačno reagovala i policija.

Glavni sudija je nož odnio pored terena i predao ga delegatu utakmice, nakon čega je utakmica nastavljena i završena pobjedom Palmeirasa 0:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.