EP U FUTSALU

Trener bh. haklera: Imamo svoj cilj - četvrtfinale Eura

Gruzija ima odličan tim čiju okosnicu drže naturalizirani Brazilci, kaže Antonio Vidović

Vidović ponosan što je BiH na EP-u. FS BiH

M. K.

23.1.2022

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su sa selekcijom Španije odigrali svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu.

Iako je upisan poraz (5:1), atmosfera u našoj selekciji je i dalje pozitivna i razmišljanja su usmjerena ka narednom protivniku, selekciji Gruzije.

Pretežak rival

Trener u stručnom štabu futsal reprezentacije BiH Antonio Vidović o premijernom nastupu na Euru kaže:

- Za početak nismo mogli dobiti težeg protivnika. Španija ima fantastične igrače i glavni su favorit za osvajanje Evropskog šampionata. Bez obzira na to što smo izgubili utakmicu, drago nam je što smo imali priliku da igramo sa takvim timom. Ovo je veliko takmičenje i upravo zbog ovakvih ekipa svi žele da budu tu. Ponosni smo što smo dio ove priče i okrećemo se narednim protivnicima jer želimo da se plasiramo u četvrtfinale, kaže Vidović za web stranicu FS BiH.

Imaju ambicije

Vidović o narednom protivniku kaže:

- Gruzija ima odličan tim čiju okosnicu drže naturalizirani Brazilci. Gledali smo njihov jučerašnji meč protiv Azerbejdžana i vidi se da imaju izraženu želju da naprave uspjeh. Neće biti lako, ali i mi imamo svoje ambicije. Siguran sam da će meč biti atraktivan, a nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će se radovati. Sve selekcije koje su se plasirale na Euro nisu tu slučajno, svi imaju kvalitet tako da niko unaprijed ne može upisati bodove. Ono što možemo obećati je da ćemo pružiti maksimum i nadamo se najboljem, zaključio je bh. trener.

Bh. reprezentativci će danas u 14:00 sati u Groningenu odraditi trening.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.