PREMIJER LIGA

Liverpul slavio na gostovanju, Arsenal bez golova, "Lisice" ponovo ispustile pobjedu

Liverpul je gostovao Kristal Palasu, Arsenal dočekao ekipu Barnlija, dok je Leicester imao duel sa Brajtonom

Liverpul: Prilično lagana pobjeda protiv Kristal Palasa. Twitter

I. Ć.

23.1.2022

U okviru 23. kola Premijer lige Engleske odigrane su tri utakmice od 15:00 sati. Arsenal je dočekao ekipu Barnlija, Liverpul gostovao Kristal Palasu, dok je Lester imao duel sa Brajtonom. 

Arsenal bez golova

Arsenal je na Emirejtsu remizirao sa Barnlijem i utakmica je odigrana bez golova (0:0). Izabranici Mikela Artete su u većini segmenata dominirali nad protivnikom, ali to im nije donijelo pobjedu.

"Topnici" su imali posjed u svojim rukama (75:25%), više šuteva (20:10), šutevi u okvir gola (5:1), te tri kornera više od Barnlija (12:9).

Stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika, ali mreža Barnlija se nije tresla. 

Liverpul slavio na gostovanju

Izabranici Jirgen Klopa (Jurgen Klopp) su poveli u uvodnom dijelu susreta protiv Kristal Palasa. 

Igrao se osmi minut kada je Endi Robertson (Andy) upisao asistenciju, osmu na osam posljednjih mečeva, a gol je postigao Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk). 




Nakon pola sata igre, Robertson upisuje novu asistenciju, ali ovoga puta je siguran realizator bio Aleks Okslejd-Čemberlejn (Alex Oxlade-Chamberlain).

U drugom dijelu susreta vidjeli smo dva gola. U 55. minuti Odson Eduard (Odsonne Edouard) je smanjio rezultat na 2:1 i donio nadu domaćoj ekipi, da bi u nastavku meča Guita oborio Dioga Žotu (Jota) u kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac.

Fabinjo (Fabinho) je bio siguran realizator penala za pobjedu Liverpula od 3:1. 

"Lisice" ponovo ispustile pobjedu

Lester i Brajton su odigrali dosta tihu utakmicu u prvom poluvremenu, da bi se u nastavku susreta probudili. 

Odmah po izlasku na teren u nastavku meča Patson Daka je donio prednost "Lisicama". Kako se Brajton vratio u dvije utakmice zaredom protiv Čelzija i igrao 1:1, tako je bio slučaj i danas. 

Igrao se 82. minut kada je Dani Velbek (Danny Welbeck) donio izjednačenje svojoj ekipi i tako izabranici Brendana Rodžersa (Rodgers) upisuju novi kiks na domaćem terenu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.