TRENER ROME

Murinjo u svom stilu: Uradili smo to za publiku, da smo dali gol za 5:0 ljudi bi ugasili TV

"Vučica" na poluvremenu vodila sa 4:0 protiv Empolija, na kraju završilo 4:2

Žoze Murinjo. Twitter

E. Ć.

24.1.2022

Fudbaleri Rome jučer su u okviru 23. kola italijanske Serije A savladali Empoli u gostima sa 4:2. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, obzirom na to da je "Vučica" na poluvremenu vodila sa 4:0.

U drugom dijelu je uslijedio pad igre, Empoli je postigao dva pogotka, ali nije mogao više od umanjivanja poraza. Trener Rome Žoze Murinja (Jose Mourinho) dao je zanimljivu izjavu za medije nakon meča.


- Što se tiče drugog poluvremena, odradili smo to za publiku. Da smo povećali na 5:0, vjerovatno bi ugasili TV, ovako su gledali meč do kraja - našalio se Murinjo, te dodao:

- Ulaskom u ovu utakmicu već smo znali da su Lacio, Atalanta i Fiorentina izgubili bodove, tako da nam je bilo važno pobijediti i to smo uspjeli. Iako smo mogli i bolje da kontrolišemo igru, mislim da je i ovo veliko postignuće. Nije lako ovdje slaviti uz četiri data gola.

"Posebni" je nahvalio i Serđa Oliveiru (Sergio) koji je u zimskom prijelaznom roku stigao na posudbu iz Porta s pravom otkupa, a u prve dvije utakmice za Romu postigao je dva gola.

- On nije fenomen s tehničkog stajališta, ali rijetko kada donese pogrešnu odluku. Osim toga, on ima puno osobnosti i zna kako upravljati situacijom i kako i kada napraviti faul. Ne kažem da je ovdje drugačiji slučaj, ali kada je igrao u klubu koji se borio za naslov prvaka, on zauzima potpuno drugačiji stav i mentalitet, što je upravo ono što nam treba.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.