AFRIČKI KUP NACIJA

Komori s igračem manje i lijevim bekom na golu pružili dobar otpor Kameruncima

Fudbaleri Komorija su prvi put učestvovali na pomenutom takmičenju i uspjeli doći do nok-aut faze. Ali, tada su nastali problemi za njihovu selekciju

I. Ć.

Komori: Završili nastup na historijskom takmičenju

Foto: AFP


Fudbalska reprezentacija Kameruna plasirala se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pobjedom protiv Komorija rezultatom 2:1 (1:0). 

Fudbaleri Komorija su prvi put učestvovali na pomenutom takmičenju i uspjeli doći do nok-aut faze. Ali, tada su nastali problemi za njihovu selekciju. 

Pored velikog broja zaraženih i ekipi, iz Komorija su morali da improvizuju na golu i stave igrača, tačnije lijevog beka Čakira Alhadura (Chaker).

Kada je počeo meč sa Kamerunom, Komori se u uvodnim minutama našao u problemu. Igrao se 6. minut kada je direktan crveni karton dobio Abdu.

Fudbaleri Kameruna su imali probleme u realizaciji napada sve do 29. minute kada je Toko Ekambi pogodio za 1:0.

U nastavku susreta domaćini su nastavili da igraju agresivno na protivnički gol, nizali su se napadi, a Vinsent Abubakar (Vincent Aboubakar) povisuje rezultat na 2:0 kada se igrao 70. minut.

U finišu susreta Mkangama (M'Changama) je izveo pravu majstoriju i smanjio rezultat na 2:1, te tako u finišu susreta dao bar malo nade Komorima da mogu još nešto da urade u ovom meču, ali do kraja se rezultat nije mijenjao.

Kamerun će u četvrtfinalu igrati protiv Gambije koja je u prvom meču dana eliminisala Gvineju.

Više o temi Afrički kup nacija

NA VRH

Podijeli članak na