EP U FUTSALU

Bh. hakleri spremni za historijsku pobjedu: Respekt Gruziji, ali imamo svoje adute

Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španijom, rekao je selektor

M. K.

Hakleri BiH sutra igraju protiv Gruzije

Foto: FS BiH


Službena press konferencija futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred utakmicu drugog kola grupe D Eura 2022. u futsalu, sa Gruzijom, održana je danas u dvorani "Martini Plaza" u Groningenu.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Ivo Krezo i reprezentativac Srđan Ivanković, javlja FS BiH.

- Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španijom. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo, rekao je selektor Krezo.

Svi zdravi

Selektor se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika:

- Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč sa Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 0:2 u prvom kolu, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektujemo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi i kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale, kaže Krezo.

Za kraj, Krezo je prokomentarisao i zdravstveni bilten:

- Nemamo povreda i svi igrači su nam na raspolaganju za sutrašnji meč. Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na virus korona. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema.

  • Selektor Krezo analizirao narednog protivnika

    Selektor Krezo analizirao narednog protivnika

    Foto: FS BiH


Igra s "viškom"

Naš reprezentativac Srđan Ivanković je izjavio:

- Imali smo vremena da se odmorimo i spremimo za meč sa Gruzijom. Španiju smo možda i previše respektovali, ali znamo gdje smo griješili i te stvari nam se neće ponoviti. Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa "viškom" što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova, smatra Ivanković.

Bh. reprezentativci su danas odradili i službeni trening.

Meč Gruzija-Bosna i Hercegovina biće odigran sutra u dvorani Martini Plaza u Groningenu sa početkom u 17:30 sati.

NA VRH

Podijeli članak na