EP U FUTSALU

Bh. hakleri spremni za historijsku pobjedu: Respekt Gruziji, ali imamo svoje adute

Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španijom, rekao je selektor

Hakleri BiH sutra igraju protiv Gruzije. FS BiH

M. K.

25.1.2022

Službena press konferencija futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred utakmicu drugog kola grupe D Eura 2022. u futsalu, sa Gruzijom, održana je danas u dvorani "Martini Plaza" u Groningenu.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Ivo Krezo i reprezentativac Srđan Ivanković, javlja FS BiH.

- Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španijom. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo, rekao je selektor Krezo.



Svi zdravi

Selektor se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika:

- Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč sa Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 0:2 u prvom kolu, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektujemo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi i kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale, kaže Krezo.


Za kraj, Krezo je prokomentarisao i zdravstveni bilten:

- Nemamo povreda i svi igrači su nam na raspolaganju za sutrašnji meč. Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na virus korona. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema.


Selektor Krezo analizirao narednog protivnika. FS BiH

Igra s "viškom"

Naš reprezentativac Srđan Ivanković je izjavio:

- Imali smo vremena da se odmorimo i spremimo za meč sa Gruzijom. Španiju smo možda i previše respektovali, ali znamo gdje smo griješili i te stvari nam se neće ponoviti. Sad nas očekuje protivnik koji ima dobru i iskusnu ekipu, jaku na pivotskim pozicijama. Cilj nam je zaustaviti protok lopte do njihovog pivota Lisandra koji je najopasniji igrač u gruzijskom timu. S druge strane, povratkom golmana Darka Milanovića dobijamo novu dimenziju u igri. Možemo igrati sa "viškom" što bi trebalo da nam omogući veći posjed lopte. Nadam se da ćemo biti rastrčani, da ćemo odigrati kvalitetan meč i doći do bodova, smatra Ivanković.

Bh. reprezentativci su danas odradili i službeni trening.

Meč Gruzija-Bosna i Hercegovina biće odigran sutra u dvorani Martini Plaza u Groningenu sa početkom u 17:30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.