FK SLOBODA TUZLA

Jahić: Dragutinović ima kvalitet, sačuvali smo Mujagića

Onaj ko zaduži dres Slobode mora biti svjestan kakvu je odgovornost preuzeo i da bi opravdao očekivanja, svaki od fudbalera mora dati mnogo više od svog maksimuma

Tuzlaci su protiv Simm Baua igrali sa dva tima. FK Sloboda

Piše: G. Š.

27.1.2022

U sklupu priprema za proljetnu polusezonu fudbaleri tuzlanske "Sloboda" jučer su u prijateljskoj utakmicu pobijedili (2:0) Simm Bau, koji je član Prve lige FBiH. Strijelci su bili Saša Maksimović u 30. i Mirsad Ramić u 46. minuti.


Šanse i realizacija

- Ovo nam je bila prva prijateljska utakmica u sklopu ovih priprema, rekao je trener u stručnom štabu Tuzlaka Adnan Jahić, te dodao:

- Utakmica je bila dobra, vidjela se velika želja svih fudbalera koji su nastupili. Izveli smo dva tima, svi su odigrali po jedno poluvrijeme. Sačuvali smo Mujagića. Nismo ga htjeli koristiti jer je izašao tek iz povrede i u procesu je postepenog povratka i uključivanja u tim.

Jahić je prokomentarisao i novajlju Nemanju Dragutinovića, koji je u vrhu napada odigrao prvo poluvrijeme.

- Što se tiče Dragutinovića, on je sa nama tek dva ili tri dana. Vidi se da momak ima kvalitet. Međutim, uvijek je potreban period adaptacije i privikavanja na novu sredinu, konstatuje trener tuzlanskih crveno-crnih.

Fudbaleri Slobode su u oba poluvremena napravili nekoliko izglednih prilika, ali je izostala bolja realizacija za koju trener Jahić smatra da će se popraviti do početka polusezone.

- Mogli smo postići još nekoliko golova... Ramić je imao izgledne prilike, ali nije bio efikasan. To će doći kroz treninge, vjerujem da će spreman ući u proljetni dio sezone.


Šansa za mlade igrače

Priliku za igru je dobilo i nekoliko omladinaca, a među njima je i Edis Boturović koji je dobio poziv selektora naše juniorske reprezentacije Ivice Barbarića za pripreme i prijateljsku utakmicu protiv Mađarske. Jahić naglašava da su mladi igrači puni naboja, željni dokazivanja i igranja u crveno crnom dresu. To se posebno odnosi na Mehmedovića i Kapetanovića.

- Onaj ko zaduži dres Slobode mora biti svjestan kakvu je odgovornost preuzeo i da bi opravdao očekivanja, svaki od fudbalera mora dati mnogo više od svog maksimuma. Posebno se to odnosi na fudbalere koji dolaze iz našeg pogona. Oni moraju biti primjer kako se klub voli i poštuje, te kako se bori u crveno crnom dresu, zaključio je Jahić.

Stručnom štabu FK Sloboda je prije nekoliko dana priključen Gradimir Crnogorac koji će asistirati šefu struke Mladenu Žizoviću, zajedno sa Adnanom Jahićem i trenerom golmana Edinom Ribićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.