STEMFORD BRIDŽ

Nakon Lukakua još jedna zvijezda se požalila na situaciju u Čelziju

Amerikanac se u razgovoru za "NBC "Sports" požalio na svoju situaciju u klubu

Pulišić: Sezona puna uspona i padova. Twitter

I. Ć.

27.1.2022

Kristijan Pulišić (Christian Pulisic) nije zadovoljan situacijom u svlačionici Čelzija. Amerikanac se u razgovoru za "NBC "Sports" požalio na svoju situaciju u klubu. 

Sezona puna uspona i padova

- Ovo je očito za mene sezona puna uspona i padova, ne baš onakva kakvu bih želio. Ali idem dalje i to ne utječe na mene kada dođem u reprezentaciju, sretan sam što sam tu - rekao je Pulišić pa dodao:

- Svaki put kad dođem u reprezentaciju pitaju me što ima u Čelziju, kako je ovo, kako je ono… Teško je. Znalo je mentalno ostaviti traga na meni.

Nisam uvijek igrao na poziciji na kojoj bih želio, ali mislim da je dobro biti svestran i sposoban igrati na više pozicija, imati i drukčije kvalitete na terenu. Puno sam naučio i nadam se da ću se uskoro ugodnije osjećati - iskren je američki reprezentativac.

Dolaskom u reprezentaciju raspoloženje se mijenja

- Uvijek sam vrlo uzbuđen kad dođem u reprezentaciju, kad mogu uživati igrati s ovim momcima i samo uživati u fudbalu - rekao je Pulišić.

Na posljednje dvije utakmice Pulišić je ostao neiskorištena zamjena, a šest utakmica prije toga igrao je na raznim pozicijama – krilnog napadača, beka i najčešće lažnu devetku. Očito mu nisu najbolje sjele taktičke zamisli.

Američki reprezentativac je ove sezone odigrao 12 utakmica, a pritom je postigao tri gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.