BEZ DLAKE NA JEZIKU

Veznjak Reala priznao da je tugu pokušao utopiti u alkoholu

Nijemac je nedavno gostovao u jednom podcastu i otkrio kako već 10 godina, od svoje 22. godine, ne pije alkohol

Toni Kroos je otkrio do sad nepoznatu epizodu iz svojeg života. AFP

G. Š.

27.1.2022

Toni Kros (Toni Kroos) je, uz Luku Modrića, jedan od najboljih veznjaka na svijetu i srce Real Madrida. Nijemac je nedavno gostovao u jednom podcastu i otkrio kako već 10 godina, od svoje 22. godine, ne pije alkohol. Iako se ranije znao opustiti i popiti koju čašicu, jedan događaj je sve promijenio. Bilo je to finale Lige prvaka koje je u sezoni 2011/12 izgubio protiv Čelzija igrajući za Bajern. Tugu nakon tog poraza je odlučio utopiti u alkoholu.


Htjeli smo zvati hitnu pomoć

- Nakon finala Lige prvaka s Čelzijem sam pio jer sam bio jako utučen. U tom trenu sam odlučio popiti koju tekilu sa svima prisutnima. Htjeli smo zvati hitnu pomoć. Nije bilo drugog načina da se riješim boli, rekao je Kros pa dodao:

- Uzeo sam tekilu jer je to bilo jedino piće koje sam volio. Drugi dan mi nije bilo nimalo dobro i pomislio sam da alkohol nije dobar. Cijeli dan nisam mogao gledati, nisam mogao ni jesti, a onda sam prestao piti.

Kros se prisjetio i velikog finala SP-a u Brazilu 2014. godine.

Gvardiolina poruka

- Supruga mi je stigla pred finale. Noć prije sam malo nemirno spavao, a bilo je nervoze i pred utakmicu. Nisam doručkovao na dan finala, samo ručao. Pojesti nešto prije utakmice je skroz u redu. Prije utakmica sam uvijek pričao o glupostima na stadionu sa šefom sigurnosti reprezentacije, ali taj dan nije bilo tih priča, rekao je Kros pa dodao da mu je Pep Gvardiola (Guardiola) poslao poruku:

- Još nije bilo jasno za koji klub ću igrati kad se vratim, a Pep Gvardiola mi je poželio sve najbolje za kraj. To je bilo baš lijepo, rekao je Kros koji je nakon tog prvenstva potpisao za Real Madrid, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.