PRIJELAZNI ROK

Glavni skaut Reala u Monaku pronašao zamjenu za Kazemira

Čuameni je na radaru Reala već duže vrijeme

Kalafat je bio u društvu igračevih predstavnika i oni bi trebalo da utanače detalje čitave operacije. Marca

G. Š. / Marca

27.1.2022

Španska "Marca" je objavila informaciju da je šef skauting službe Real Madrida Đuni Kalafat već dva dana u Monaku, gdje finalizira ono što je rađeno prethodnih mjeseci. A radilo se na tome da Madriđani osiguraju potpis novog Monakovog dragulja Oreljena Čuamenija (22). Kalafat je bio u društvu igračevih predstavnika i oni bi trebalo da utanače detalje čitave operacije. 


Zamijena za Brazilca

Čuameni je na radaru Reala već duže vrijeme. U tefterima skauta španskog velikana našao se mnogo prije nego što je zaigrao za seniorsku reprezentaciju Francuske, ali bilo je potrebno da prođe određeno vrijeme kako bi čelnici kluba sa Santijago Bernabeua dobro procijenili da li se radi o materijalu za najveći klub na svijetu, pošto je Čuameniju namijenjena dosta nezahvalna i zahtjevna uloga da u veznom redu zamijeni Brazilca Kazemira.

U međuvremenu Karlo Anćeloti je pokušao sa Eduardom Kamavingom. I bez obzira što je italijanski stručnjak bio vrlo zadovoljan njegovim učinkom u klubu su prelomili da je ipak potreban dolazak igrača "za specijalne operacije". I odluka je pala da to bude Čuameni. Za sada nema detalja ovog po svoj prilici izvjesnog transfera, ali "Marca" je prije određenog vremena pisala kako bi taj posao mogao da košta Madriđane oko 60.000.000 eura. Tržišna cijena ovog momka iznosi dvadesetak miliona manje.


Prevaga za transfer

Iz madridskog lista još podsjećaju da je Čuamenijev agent Džonatan Kebe, "čovjek koji vrlo dobro zna gdje su kancelarije u Valdebebasu i koji je već sarađivao sa Realom", uz napomenu da Perez nije jedini zainteresovan, "ali da će terenski rad započet prije više mjeseci odnijeti prevagu". Baš kao što je bilo i u slučaju Kamavinge.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.