SELEKTOR ITALIJE

Manćini o Baloteliju: Nisam ga zvao iz očaja

Objavljen spisak od 35 igrača za predstojeće okupljanje "Azura" od 26. do 28. januara

Roberto Manćini i Mario Baloteli. Twitter

I. Ć.

27.1.2022

Selektor Italije Roberto Manćini (Mancini) u reprezentaciju je vratio Marija Balotelija (Balotelli), nakon tri godine neigranja za nacionalni tim.

Obavljen spisak

Manćini je objavio spisak od 35 igrača za predstojeće okupljanje "Azura" od 26. do 28. januara, u sklopu priprema za utakmicu protiv Sjeverne Makedonije, koja se igra 24. marta u Palermu u okviru plej-ofa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. 

- Igram li na kartu očaja? Ne, to nije tako. Idućih nekoliko dana ćemo probati drugačije stvari i procijeniti igrače koji neko vrijeme nisu pozvani u reprezentaciju, kao što je Mario, ali i ostali - rekao je selektor Manćini.

Zaslužen poziv

Manćini dobro poznaje 31-godišnjeg napadača, s kojim je sarađivao u Interu i Mančester sitiju.

- Na nivou tehnike, on je uvijek dobar i to nije za raspravu, samo moramo vidjeti kako je fizički. Pozvan je kao što su ostali pozvani. Bili smo radoznali vidjeti ga nakon toliko vremena, ali moramo vidjeti kako će ići - dodao je Manćini.

Baloteli je poziv zaslužio odličnim igrama u Adani Demirspor, a u 18 nastupa postigao je osam golova.

- Danas ne osjećamo pritisak, koji će sigurno doći sedam dana prije doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo. To će biti zdrav pritisak koji će nam dobro doći - poručio je selektor "Azura" za kraj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.