KVALIFIKACIJE ZA SP

Alison dobio dva crvena kartona i ostao u igri

Brazil je ostao neporažen i poslije 31. meča u kvalifikacijama za Mundijal i sa 36 bodova prvi je na tabeli

Golman Brazila je "preživio" dva isključenja. Agencije

G. Š.

28.1.2022

Fudbalske reprezentacije Ekvadora i Brazila odigrale su 1:1 u meču 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. Duel u Kitu trajao je više od 111 minuta i teško je nabrojati šta se sve dešavalo. U prvih 20 minuta viđena su dva crvena kartona, po jedan na obje strane, dva su „oproštena“ golmanu gostiju Alisonu Bekeru, Ekvadorci su poslije VAR provjera ostali bez dva jedanaesterca… I na kraju podijela bodova.


Remi za ostana na čelu tabele

Brazil je ostao neporažen i poslije 31. meča u kvalifikacijama za Mundijal i sa 36 bodova prvi je na tabeli, dok je Ekvador treći sa 24 boda, ali ih do kraja očekuju tri teške utakmice.

Gosti su poveli u 6. minutu pogotkom Kasemira, poslije 15. minuta igre zbog pogibeljnog starta isključen je golman Ekvadora Dominges, ali je u 20. u svlačionicu morao i Emerson Rojal zbog dvije javne opomene. Ubrzo je direktan crveni karton dobio i golman Brazila Alison, međutim, poslije VAR provjere sudija mu je pokazao samo žuti. Domaći su izjednačili u 75. minutu pogotkom Feliksa Toresa. Defanzivac Santos Lagune se odlično reagovao poslije kornera i glavom matirao Alisona. To mu je bio drugi gol u dresu državnog tima.


Težak raspored

Čuvar mreže gostiju Alison je u nadoknadi dobio drugi žuti karton, a Ekvador penal, međutim, VAR je ponovo bio na strani Brazilaca tako da je golman Liverpula ostao na terenu.

Ekvador u sljedećem kolu gostuje Peruu, a potom Paragvaju i na kraju dočekuje Argentinu, dok Brazil dočekuje Paragvaj i Čile i ide na noge Boliviji. Plasman na SP izborit će četiri najbolje selekcije, dok će peta u baraž. Kvalifikacije gledajte na kanalima Sport Kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.