EP U FUTSALU

Krezo: Oni nisu slučajno u Top 10, ali mi želimo prve bodove na Evropskom prvenstvu

Vidi se razočarenje među igračima nakon utakmice sa Gruzijom jer su svjesni da su propustili veliku priliku da naprave dobar rezultat, kaže selektor

Selektor sa igračima na treningu. FS BiH

M. K.

28.1.2022

Službena press konferencija futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice trećeg kola grupe D Evropskog prvenstva sa Azerbejdžanom održana je danas u dvorani "Ziggo Dome" u Amsterdamu.

Predstavnicima medija obratili su se selektor Ivo Krezo i reprezentativac Nermin Kahvedžić, prenosi zvanična stranica FS BiH.


Gledali utakmice

Selektor Krezo je između ostalog rekao:

- Vidi se razočarenje među igračima nakon utakmice sa Gruzijom jer su svjesni da su propustili veliku priliku da naprave dobar rezultat. Jučer smo odradili trener regeneracije i pripremamo ekipu za sutrašnji meč. Smatram da smo protiv Gruzije zaslužili barem bod, ali nismo uspjeli i učinićemo sve da budemo spremni za Azerbejdžan.

Krezo s je prokomentarisao i sutrašnjeg protivnika:

- Gledali smo njihove utakmice na ovom šampionatu i sigurno je da se radi o odličnoj reprezentaciji. Nisu slučajno rangirani među najboljih 10 selekcija u Evropi. Sigurno je da će i oni želiti sutra da poprave utisak i ostvare pobjedu. Ja se nadam da ćemo smoći snage da odigramo dobar meč i osvojimo prve bodove na Evropskom prvenstvu.


Odrađen trening

Nermin Kahvedžić je izjavio:

- Svi smo tužni jer nismo ostvarili bolji rezultat protiv Gruzije. Nismo zaslužili da izgubimo, igrali smo veoma dobro i imali smo prilike da riješimo meč. Protivnik nas je kaznio i kasnije smo pokušali rezultatski da se vratimo, ali nismo bili dovoljno agresivni. Sad nam slijedi utakmica protiv odlične ekipe koja je protiv jedne Španije dominirala i zaslužila možda i da pobijedi. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda protiv Azerbejdžana.

Nakon press konferencije bh. reprezentativci su odradili trening.

Meč sa Azerbejdžanom na programu je sutra u 17:30 sati u Ziggo Domu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.