REPREZENTATIVCI

Luka Menalo za "Avaz": Liga nacija je naša šansa

Mi, mlađi igrači, trebamo preuzeti veću odgovornost, rekao je naš reprezentativac iz zagrebačkog Dinama

Luka Menalo. Arhiva

Piše: A. Vatreš

29.1.2022

Zagrebački Dinamo na pauzu u HNL-u otišao je kao prvoplasirani s istim brojem bodova (40) kao Rijeka i Osijek. Upravo će Rijeka biti protivnik “Modrima” na startu drugog dijela sezone, koji otvaraju u nedjelju (17.30) na Maksimiru.


Teška borba

Da je pred “Modrima” težak zadatak u pohodu na odbranu naslova svjestan je i jedan od naša dva reprezentativca iz zagrebačkog tima Luka Menalo (25), koji se u razgovoru za “Dnevni avaz” osvrnuo na predstojeće izazove.

- Bit će teška borba. Rijeka i Osijek imaju isto bodova kao i mi. Odmah prva utakmica s Rijekom. Dva puta ove sezone smo igrali s njima u prvenstvu i nismo ih uspjeli pobijediti. Sigurno da će biti nezgodno. Pobjeda nam može olakšati ulazak u sezonu, ali isto tako u slučaju lošeg rezultata može dosta i otežati. Stoga moramo biti oprezni s te strane – kazao je Menalo.

Dinamu narednog mjeseca (17. i 24. februar) predstoji i dvomeč 1/16 finala Evropske lige protiv Sevilje.

- Veliki izazov. Radi se o sjajnoj ekipi. Ide im odlično ove sezone u prvenstvu. Sigurno da neće biti nimalo lako – smatra Menalo.


Luka Menalo. Arhiva

Odlične pripreme

Menalo je s Dinamom prošao odlične pripreme, na kojima je zabio i dva gola.

- Igramo sad sa pet igrača u zadnjoj liniji i s dva špica. U toj formaciji nekako najviše patimo mi krilni igrači. Ja sam na pripremama igrao ving beka i odradio sam odlične pripreme, te se nadam dobroj minutaži u drugom dijelu sezone – istakao je Menalo.

Od Menala se očekuje da u budućnosti bude jedan od lidera reprezentacije BiH, kojoj u junu slijedi nastup u Ligi nacija

- Mi mladi trebamo da preuzmemo malo više odgovornosti. Imamo u martu te prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga. Mislim da to može biti neka dobra priprema za tu Ligu nacija s obzirom da nas čekaju četiri utakmice u tom najgorem terminu u junu, kada se završavaju svima prvenstva. Ali moramo se privići na to, jer Ligu nacija vidimo kao neku našu šansu za odlazak na veliko takmičenje – dodao je Menalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.